Engelli ana kuzuları vatan borcunu ödedi

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Eskişehir'de 27 engelli, bir gün de olsa asker üniforması giyerek asker oldu. İl Jandarma Komutanlığı’nda yemin eden askerler, vatana olan borçlarını ödedi. Eskişehir Jandarma Komutanlığı’nda,...

Google Haberlere Abone ol
Engelli ana kuzuları vatan borcunu ödedi

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Eskişehir'de 27 engelli, bir gün de olsa asker üniforması giyerek asker oldu. İl Jandarma Komutanlığı’nda yemin eden askerler, vatana olan borçlarını ödedi.

Eskişehir Jandarma Komutanlığı’nda, engelli ana kuzuları, kıyafet ve malzemeleri teslim edildikten sonra kısa süreli temel askerlik eğitimi aldı. Engelli askerlere selam durma, yürüyüş ve yemin etme provaları yaptırıldı. Askeri üniformaları içinde heyecanlı olan engelli askerleri aileleri de yalnız bırakmadı. Engelli askerlerin yemin düzeni almalarının ardından yemin töreni gerçekleşti. Törene katılan Vali Güngör Azim Tuna, engelli askerlere çeşitli hediyeler verdi.

Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, engelli askerlere seslenerek, "Sizler birazdan edeceğiniz yeminle birer kahraman asker olacaksınız. Bugün şanlı Türk ordusunun birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Engelli erlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan jandarma saflarına katıldığını ifade eden Albay Özsoy, "Temsili askerlik görevlerini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla asker elbiselerini giymiş ve kahramanca birer Mehmetçik gibi gurur ve onurla karşımızda durmaktadırlar." diye konuştu.

Yemin töreni ardından, engelli ana kuzuları ve yakınları hatıra fotoğrafı çektirdi. Törenin sonunda engelli askerler, bir günlük de olsa vatan borcunu ödemiş olmanın mutluluğunu yaşadı.

CİHAN

Yorumlar