En iyi Silifke yoğurdunu yapan tam altını kaptı

Mersin'in Silifke ilçesinde, bu yıl 23-26 Haziran tarihleri arasında 41.'si 'Yörük Yılı' olarak kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma yarışması düzenlendi. Kamu-Sen ilçe temsilciliğinin...

Google Haberlere Abone ol
En iyi Silifke yoğurdunu yapan tam altını kaptı

Mersin'in Silifke ilçesinde, bu yıl 23-26 Haziran tarihleri arasında 41.'si 'Yörük Yılı' olarak kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma yarışması düzenlendi. Kamu-Sen ilçe temsilciliğinin bahçesinde düzenlenen yarışmaya 6 kişi katıldı.

Kimine göre lezzeti, kimine göre görüntüsü birinci gelecek olan en iyi yoğurt yapma yarışında, en iyi Silifke yoğurdunu yapan tam altını kaptı.

Yarışmacılar hazırlandığı sırada Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar’a, Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a ve davetlilere yoğurt ve ayran ikramında bulunuldu. Yarışmada Havva Dev birinci, Teslime Palaz ikinci, Hülya Can ise üçüncü oldu.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut tarafından birinciye tam, ikinci yarım ve üçüncüye ise çeyrek altın ödülü verildi. Başkan Turgut, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "Dünyaya ün salmış Silifke yoğurdunu en iyi yapmak için yarışan bayanların hepsini tebrik ediyorum. Meşhur yoğurdumuzu daha da tanıtmak için Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yarışma düzenledik. Torosların dağlarında beslenen hayvanlardan elde edilen kekik kokulu sütlerden yapılan yoğurtlar birbirinden lezzetliydi. Katılımcıları tebrik ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar