Emrullah İşler: Twitter aklını başına almalı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Twitter, aklını başına almalı. Türk hukuk sistemine göre bu ülkede yayın hayatını sürdürmeli.

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler: Twitter aklını başına almalı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Twitter, aklını başına almalı. Türk hukuk sistemine göre bu ülkede yayın hayatını sürdürmeli. Gerçek hayatta yasak olan şeylerin, sanal alemde de yasak olması gerekmektedir.” dedi.

    İşler, seçim çalışmaları kapsamında Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde katıldığı ‘Salon Toplantıları’nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Bir gazetecinin, “ Mısır’da 528 kişi hakkında idam kararı verildi. Bunun nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna şöyle cevap verdi: Üzücü bir olay kaygı verici bir durum. Mısır’da mübarek rejimi yıkıldıktan sonra, bir demokrasiye geçiş olmuştu. 1 yıl geçtikten sonra darbe oldu. Türkiye hariç kimse ‘darbe’ demedi. AB ve gelişmiş ülkelerin takındığı tavırlar kaygı vericiydi. Bundan cesaret alan askeri yönetim, şu an 529 kişiyi darbeye mahkum etti. Bunlar darbeye karşı çıktıkları gerekçesiyle. Dakikada 20 kişinin idamının onaylandığını öğreniyoruz. Biz Türkiye olarak darbelerden çok çekmiş bir milletiz. Askeri darbelere karşı olduğumuzu, net bir şekilde ortaya koyduk. Milli iradenin her yerde hakim olması gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasiye müdahalenin bu şekilde olması doğru değil. Bu kararları, AB’ye ithaf ediyorum.”

    “KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI TALİHSİZCE”

    Kılıçdaroğlu’nun Suriye’ye ait savaş uçağının düşürülmesinin ardından Genelkurmay Başkanı’na ithafen “Ucuz işlerin içine girme.” hatırlatılması üzerine de İşler, “Kılıçdaroğlu’nun yaptığı kabul edilebilir bir açıklama değil. Genelkurmay Başkanımız kendi başına hareket etmiyor. Biz, hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı olarak barışı ve istikrarı, huzuru hedef alan politikalar izliyoruz. Biz, savaş taraftarı değiliz. Maceraya kalkan bir ülkede değiliz. Ama bir de gerçekler var. Daha önce Suriye tarafından bir uçağımız düşürülmüştü. O zaman Kılıçdaroğlu, ‘Senin uçağın düşürüldü. Kılını kıpırdatmadın.’ Gibi ithamlarda bulunmuştu. O zaman bizi savaşa kışkırtmıştı. Şimdi sınırlarımız ihlal ediliyor. Bizim ana muhalefet partisinin yaptığı açıklama ortada. Böyle bir milli, davada bu açıklamanın kabul edilebilir tarafı yok. Kılıçdaroğlu, hangi tarafta bunu ortaya koysun. Biz biliyoruz ki, Esed’le kader birliği yaptılar. Heyetler gönderdiler, fotoğraf çektirdiler. Esed, on binlerce insanı öldürdüğü zaman CHP’de Esed sevgisi gösterdiler. O geziyi organize eden şahıs, Reyhanlı saldırısının planlayıcısı çıktı. Bu nasıl kirli bir ilişki. CHP’yi destekleyen vatandaşlara, ‘Bu kirli ilişkiler onaylıyor musunuz?’ diye sormak istiyoruz. Yapılan açıklamayı talihsiz olarak buluyorum.” diye cevap verdi.

    “YASAKÇI BİR HÜKÜMET DEĞİLİZ”

    “Bu gün gazete, Twitter tamamen kapatılacak. Bu doğru mu?” sorusuna da İşler, “Bizim yaptığımız açıklamalar, ortada, interneti Türkiye’de yaygınlaştıran hükümet biziz. İnterneti her yerde yaygınlaştırdık. Bizim Twitter’ı, interneti yasaklamamız söz konusu değil. Başka adreslerde var. Sosyal medyayı yasaklayacak olsak hepsini yasaklardık. Mahkeme kararlara itibar edilmemesi, uygulanmamasından kaynaklanan bir husus söz konusu. Milyonlarca abonesi olan bir kurum, ofis açma zahmetinde bulunmuyor. Türkiye muhatap bulamıyor. İtirazlar da dikkate alınmıyor.

    "TWİTTER TALEPLERİMİZİ DİKKATE ALDIĞINDA YAYINA DEVAM EDEBİLİR"

    Emrullah İşler, "Twitter, aklını başına almalı. Türk hukuk sistemine göre, bu ülkede yayın hayatını sürdürmeli. Gerçek hayatta yasak olan şeylerin, sanal alemde de yasak olması gerekmektedir. Benim ağzıma alınamayacak küfürler ediliyor, sanal alemde. Bunun bir hesabı sorulmayacak mı? İnsanların kişilik hakları, özel hayatın gizliliği ihlal ediliyor ve bir takım sahte hesaplarla olabildiğince saldırılarda bulunuluyor. Bunlar iletildiğinde dikkate alınmıyordu. Bundan dolayı, yasa kapatınca avukat tayin ettiler. Avukatta hemen, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) Başkanı ile görüşmelerde bulundu. Şu an görüşmeler devam ediyor. Benim tahminim Twitter, geri adım atacak. Bizim taleplerimizi teker teker gerçekleştirecek.. Biz yasakçı bir hükümet değiliz. Bilakis, özgürlükçü bir hükümetiz. Yasaklarla mücadeleyi en ön planda yürüten bir hükümetiz. Özgürlüklerin savunulması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim taleplerimizi, yerine getirildiği zaman diğer sosyal medyalarda olduğu gibi yayın hayatına devam eder.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar