Ehlibeyt sevgisi etrafında buluştular: Muharrem de bizim Ramazan da bizim

Merkezi Duisburg’da bulunan İş Hayatı Derneği-Ruhr Business Platformu (RBP)‚ ‘Ehlibeyt sevgisi etrafında buluşma’ adı altında iftar yemeği verdi. Ruhr Kulesi’nin 15. Katında gerçekleşen iftara işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri...

Google Haberlere Abone ol
Ehlibeyt sevgisi etrafında buluştular: Muharrem de bizim Ramazan da bizim

Merkezi Duisburg’da bulunan İş Hayatı Derneği-Ruhr Business Platformu (RBP)‚ ‘Ehlibeyt sevgisi etrafında buluşma’ adı altında iftar yemeği verdi. Ruhr Kulesi’nin 15. Katında gerçekleşen iftara işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. RBP Derneği Başkanı Abdullah Altun,”Geçen sene Matem Orucu vesilesiyle burada buluşmuştuk. Bugün ise birlik olma amacıyla Ramazan ayını vesile kılarak bir iftarda daha buluştuk. Amacımız insanların birbirilerini tanımasını sağlamak. Muharrem orucu da bizim Ramazan ayı orucu da bizim” dedi.

İnsanların farklı inanışa sahip olabileceğini söyleyen Altun, “İnananların birbirilerini tanıması sağlamakla yakınlaşırız” dedi. RBP üyesi Hüseyin Çoktaş da Muharrem ayında olduğu gibi Ramazan ayında bir buluşma gerçekleştirmek, ortak değerlerde buluşmak, kaynaşmak ve tanışmak istediklerini söyledi. Bu buluşmaların devam edeceğini dile getiren Çoktaş, “İnsanlar tanımadığı şeye düşmandır. İnsan bir şeyi severse tanır. İnsanların kültürel değerlerini inançlarını tanımakla birlik, barış ortamı sağlanır. Bu buluşmaları, inanç ve kültürlerin tanışmasını sağlamak gerekir. Birbirimizi tanımanın yolu ise empati yapmak ve anlamak” şeklinde konuştu.

İftara davetli olarak katılan Cumhuriyetçi Halk Platformu (CHP) Sekreteri Hüseyin Arslan da iftarların birlik, barış ve hoşgörüye zemin sağladığını söyledi. Hoşgörüyü hayatın her alanına yansıtmak gerektiğini söyleyen Arslan, “Toplumların birbirine saygısı kültürlerin birbirilerine saygı göstermesinden geçer. Kutuplaşma, ayrıştırma yapanlar, toplumların birbirilerine düşman olması yolunda hareket etmektedir” dedi.

Önümüzdeki ay Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu ve 56 ülkede 2 milyon seçmen bulunduğunu hatırlatan Arslan, “Bu seçmenlerin büyük çoğunluğu Avrupa’da yaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve dört partinin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, ülkenin birliğinin sağlanmasına önemli katkı sağlayacaktır. Toplumu kutuplaştıran, ayrıştıran bir aday değildir. Dünyada tanınan, ülkemizi iyi bir şekilde temsil eden adayımızı desteklemenizi istiyoruz. Mutlaka sandık başına gidin” dedi. CİHAN

Yorumlar