Eğitimcilerden MEB yasa taslağına tepki eylemi

Adana’da 3 eğitim sendikası, sakıncalı hususları dile getirmelerine rağmen kamuoyunda MEB tasarısı olarak bilinen tasarının Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimcilerden MEB yasa taslağına tepki eylemi

Adana’da 3 eğitim sendikası, sakıncalı hususları dile getirmelerine rağmen kamuoyunda MEB tasarısı olarak bilinen tasarının Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edilmesine tepki gösterdi. AKP Adana İl Teşkilatı’nın bulunduğu Cemalpaşa Mahallesindeki bina önünde toplanan eğitimciler siyah çelenk bıraktı.

Türk Eğitim Sen, Eğitim-Sen ile Eğitim İş Sendikası üyeleri, basın açıklaması yapacakları yeri değiştirmek isteyen Emniyet Güvenlik Şubesi Müdürü Tuncay Pekin ile tartıştı. Türk Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamil Köse, yasa tasarısının Türk Milli Eğitimini 100 yıl geriye götüreceğini ileri sürdü. Eğitimde, torpili, adam kayırmaları, yandaşlığı, ideolojik ve siyasi yapılanmaları hakim kılacak yasanın “İktidarın adamı” mantığını eğitimin her hücresine yerleştireceğini ifade ederek, “Bu yasa tasarısı çok açık söylüyoruz ki; sivil bir darbedir. Yapılanların demokrasiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu tasarı, insan hakkı ihlalleriyle doludur. Kazanılmış hakları budamaktadır. Eğitimin yandaşlıkla birlikte anılmasına neden olacaktır. Ehliyetin, liyakatin, bilginin, tecrübenin değil, AKP iktidarının adamı olmanın temel kıstas yapılmasına yol açacaktır.” diye konuştu.

Köse, hükümetin bu tasarıyla Türkiye’de tarihi görülmemiş gerginliklerin fitilini ateşlediğini ileri sürerek şöyle devam etti: “Eğitim, atınızı istediğiniz gibi oynatacağınız bir alan değildir. Eğitim, bilgi ve tecrübenin birlikte harmanlandığı, hak edenin makamlara getirildiği, korkunun, zulmün değil doğruları söyleme cesaretine sahip insanların olması gereken bir alandır. Dolayısıyla intikam hırsı ile hareket edenler eğitimi yerle yeksan eğittiğinin artık farkına varmalı ve bu ucube tasarıyı ivedilikle geri çekmelidir.”
Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, “Böyle bir kanun maddesi ihtilal döneminde bile çıkmamıştır. Bu kadar ağır bir kanun yapılan ihtilallerden bile çıkmadı. Maalesef mevcut hükümet nasıl olur da böyle bir kanunu Meclis’e getirebilir. Anlamış değiliz.” dedi.

Daha sonra Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Kamil Köse, Eğitim-Sen Sendikası Şube Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim İş Şube Başkanı İsa Kayadan AKP binası önüne siyah çelenk bıraktı. Sendika üyeleri olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar