EGİSAD: Yargıya müdahale girişimini kaygıyla izliyoruz

Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (EGİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Güner Ersoy, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak; “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak adlandırılan soruşturma ile ilgili ekonomimize ve istikrara vereceği zararl.

Google Haberlere Abone ol
EGİSAD: Yargıya müdahale girişimini kaygıyla izliyoruz

Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (EGİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Güner Ersoy, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak; “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak adlandırılan soruşturma ile ilgili ekonomimize ve istikrara vereceği zararlar bakımından süreci tüm kamuoyu ile birlikte, endişeyle takip ediyoruz.” dedi.

EGİAD Başkanı Güner Ersoy, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili muhtevası ne olursa olsun ve kimler tarafından ortaya çıkarılırsa çıkarılsın yargı sürecinde olan konunun tarafsız bir şekilde araştırılmasını ve neticelendirilmesini arzu ettiklerini belirterek,"Bu süreçte özellikle adli kolluk kuvvetleri ve yargı mensuplarına yönelik baskı ve yer değiştirme gibi davanın seyrini değiştirebilecek yaklaşımlardan kaçınılmasını ve yargılamanın tarafsızlık ilkesine gölge düşürülmeden iddiaların yargı tarafından sonuçlandırılması gerekmektedir. Ayrıca kamuoyunda emniyet ve yargı ve mensuplarına yönelik yapılan müdahaleler neticesinde bu iddiaların sağlıklı bir şekilde sonuçlanamayacağı kanaati oluşmakta ve yargıya müdahale yapılarak olayların ve ortaya çıkan iddiaların üzeri kapatılmak mı istenmektedir, sorusu akla gelmektedir. Dava sürerken yapılan bu tür müdahalelerin yargıya müdahale anlamı taşıyacağını belirtmek istiyor, suça bulaşanlar var ise bunların yargı önünde hesap vermelerinin sağlanması gerekmektedir. Şayet isnat edilen suçları işlemediklerine yargı karar ile tescil edildiğinde zaten aklanmış olacaklardır. EGİSAD olarak dava sürecine müdahale olarak anlaşılan bu tavrı kaygı ile izliyor ve adaletin tecellisi açısından yargılamaya gölge düşürecek yaklaşımlardan kaçınılmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar