DSP'li Gündoğdu: İktidar, çiftçiye kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor

DSP Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, Büyükşehir Yasası ile birlikte köylülerin, köylerde yaşam alanlarının daralacağını savundu.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: İktidar, çiftçiye kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor

DSP Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, Büyükşehir Yasası ile birlikte köylülerin, köylerde yaşam alanlarının daralacağını savundu.

Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Antalya'nın Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçesi Ormana beldesi ile Ürünlü köyünde seçim çalışması yaptı. İktidarım tarım desteklerinde kaşıkla verdiğini kepçe geri aldığını öne süren Gündoğdu, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2013 yılında toplamda çiftçiye 10 milyar dolar destekleme yaptığını, tarım girdilerine yapılan zamlarla toplamda 11, 8 milyar doların çıktığını söyledi.

AK Parti iktidarı 3 Kasım 2002 seçimlerinde iş başına geldiğinde mazotun litresinin 1,4 lira olduğunun altını çizen Gündoğdu, 12 yıl içinde mazotun litresinin 4,6 liraya yükseldiğini ve Türkiye'nin dünyanın en pahalı mazotunu tüketen ülke olduğunu kaydetti. Köylerin, TUİK verilerinde işsizliğin önlenmesinde en önemli unsur gösterildiğini ve köydeki işsizliğin resmi rakamlara yansıtılmadığını savunan Gündoğdu, köylerdeki işsizlikte sahil edilmesi halinde işsizlik rakamının yüzde 20 geçeceğini iddia etti. Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne acı ki tarım ve hayvancılık AKP iktidarı devrinde mevta oldu. Bundan 25 yıl önce tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen ülkeler arasında dünyada ilk 10 içine giriyordu. Şimdi ise 42'nci sıradayız. Ülkemiz Bulgaristan'dan saman ithal eder hale geldi. 50 kiloğram yemin çuvalı olmuş 46 lira. Süt sığırcılığında desteklemeler hayvanın midesine inmeden eriyor. Yani iktidar tarım ve hayvancılık desteklemelerinde kaşıkla verdiğini kepçe ile geri alıyor. Büyükşehir Yasası ile kendi yağıyla kavrulan köylü kendi köyünde yaylasında obasında daha zor şartlarda yaşamak zorunda kalacak. Mahalle olduğunuz diyerek her şeyden vergi alınacak. Zaten köylü işsiz nasıl vergi parası verecek."

"30 MART ÜLKENİN DEMOKRATİK OLMA İLE OTORİTER OLMA SEÇİMİ OLACAK"

30 Mart seçimlerinin Türk demokrasisi için tarihi öneme sahip olduğunu belirten Gündoğdu, iktidarın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütmenin yargıyı baskı altına alarak ülkeyi otoriter bir rejime doğru sürüklediğini kaydetti.

Seçmenin 30 Mart'ta vereceği bir oyla AKP hükümetinin yargı üzerindeki baskıyı sonlandıracağını belirten Gündoğdu, iktidarın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu örtbas etmesi için HSYK'yı Adalet Bakanlığı'na bağlayarak etkisiz ve yetkisiz hale getirdiğini savundu. Gündoğdu, "Bu seçim tarihi öneme sahip. Bu seçim Türkiye'nin demokratik ülke olma ile otoriter bir ülke olma seçimi. Onun için her seçmen 30 Mart'ta sandığa giderek hür iradesiyle iktidarın otoriter bir rejim oluşturmasına dur diyeceğine yürekten inanıyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar