Dört oteli küle çeviren yangından geriye bu görüntüler kaldı

Akdeniz’in güzel koylarından Adrasan’da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını 17 saat sonra söndürüldü. Yangında yaklaşık 120 hektar ormanlık alan ile 4'ü otel 8 turistik işletme kül oldu. Bölgede bulunan tatilciler, eşyalarını...

Google Haberlere Abone ol
Dört oteli küle çeviren yangından geriye bu görüntüler kaldı

Akdeniz’in güzel koylarından Adrasan’da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını 17 saat sonra söndürüldü. Yangında yaklaşık 120 hektar ormanlık alan ile 4'ü otel 8 turistik işletme kül oldu. Bölgede bulunan tatilciler, eşyalarını toplayıp otellerinden ayrıldı. Yangını duyan yüzlerce turist rezervasyonlarını iptal ettirdi.

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı turizm merkezi Adrasan’da, dün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangında, yaklaşık 120 hektar ormanlık alan ile pansiyon, market ve hediyelik eşya dükkanlarından oluşan 8 turistik işletme kül oldu. Bölgede hasar tespit çalışması başlatıldı. Büyük korkuya ve paniğe neden olan yangının ardından tatilciler otellerinden ayrılarak bölgeyi terk etti. Çok sayıda turist de rezervasyonlarını iptal etti. Facianın ardından belde sakinleri ise bahçe hortumlarıyla soğutma çalışması yapıyor. Oteli yanmaktan son anda kurtulan Orhan Doğanoğlu, rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü söyledi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen alanın büyük olmasından dolayı çaresiz kaldıklarını söyleyen Doğanoğlu, kendisinin de otelini boşalttığını ifade etti.

Oteli yanan Süleyman Şahan, yangının boğaz kenarında başladığını söyledi. Kimsenin yangının otellere geleceğini tahmin etmediğini belirten Şahan, "Daha sonra kimse buraya geleceğini tahmin etmemiş sanırım. Amcamların yeri burası. Amcamlar başka yerdeki yangını söndürmeye gitmişler. Daha sonra buraya nasıl atladı bilen yok. Yan tarafta boş bir yer var sanırım, oradaki otluk yanıyor sonra burası yanıyor. Sonra yana atlıyor. Elektrik kesildiği için mevcut su sistemi çalışmayınca söndürmeyle ilgili bir şey yapılamamış. İtfaiyeleri durdurmaya çalışmışlar, önüne yatmışlar. İtfaiye bize talimat gelmedikçe müdahale edemeyiz demişler. Yardım etseler bir kısmı kurtulabilirdi." ifadelerini kullandı.

Oteli yanan başka bir işletmeci Hatice Yorgancı da kozalakların sıçramasıyla yangının otellerine geldiğini söyledi. Her şeyin iki üç dakika içinde olduğunu söyleyen Yorgancı, "Müdahale edemedik. Üzerimizde ne varsa öyle çıktık, her şeyimiz kaldı. Pansiyonda insanlar vardı, onları çıkarmak zorunda kaldık. İtfaiye de suyum yok diye sıkmadılar. Hiç biri durmadı. Otelin tamamı yandı." dedi.

Yangında ayrıca, otel bahçesinde bulunan kümes hayvanları da yanarak telef oldu. Facianın ardından bilgi veren Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, “Öğle saatlerinde başlayan yangın, gece 03.00’e kadar devam etti. Ekiplerin müdahalesiyle yangın güçlükle söndürüldü. Yangında 8 işletme zarar gördü. Şu anda hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Ne kadar bir zarar oluştuğu çalışmaların ardından belli olacak. Beldede toplam 78 işletmemiz var. İşletmelerin çoğu günübirlik pansiyonlar ve hediyelik eşya dükkanları. Oteller erken boşaltıldığı için can kaybımız yok. Çok üzgünüz, artık hızlı şekilde yaraları sarmaya bakıyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar