Donan otomobilin çalıştırırken yangın çıktı, söndürmek için kar kullandı

Bolu'da motor kısmı donan otomobilini çalıştırmak isteyen vatandaşın otomobili bir anda alev aldı.

Google Haberlere Abone ol
Donan otomobilin çalıştırırken yangın çıktı, söndürmek için kar kullandı

Bolu'da motor kısmı donan otomobilini çalıştırmak isteyen vatandaşın otomobili bir anda alev aldı. Çevredeki vatandaşlar yanan otomobili söndürmek için koşturdu. Bazı vatandaşlar ise alevlerin üzerine kar atmaya çalıştı. Otomobilin LPG'sinin patlamaması ise rahat bir nefes aldırdı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti. Çakmaklar Caddesi Ertürk Sokak üzerinde park halinde bulunan otomobilini şehir merkezine gitmek için çalıştıramayan Ali Rıza Ertürk; şehir merkezindeki işlerini hallettikten sonra otomobilini tekrar çalıştırmak istedi. Arkadaşlarının da yardımını isteyen talihsiz sürücü başına geleceklerden habersiz bir şekilde otomobilinin motor kısmını tamir etmeye çalıştı. Sürücü LPG'li otomobilinin gaz pedalına fazla yüklenince aracın motor kısmı bir anda alev aldı. Panikleyen sürücü ve arkadaşı yerde bulunan kar kütlelerini motor kısmına atarak aracı söndürmeye çalıştı. Çevrede bulunan vatandaşlar da sürücüye yardım etmeye çalıştı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olay devreye yangın tüpünün girmesiyle alevler büyümeden söndürüldü. Otomobilde maddi hasar oluşurken LPG'li aracın patlamaması rahat bir nefes aldırdı.

UZMANLAR UYARIYOR
Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için sürücülerin ne yapması gerekiyor? Bolu Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren motor ustası Yunus Demir öncelikle araçların kışlık bakımlarının sezon başlamadan yapılmasını önerdi. Demir çalışmayan otomobillerin fazla zorlanmaması gerektiğini belirterek uzman bir kişiden yardım istenmesini tavsiye etti. CİHAN

Yorumlar