Doğu’nun Sultanları panelde konuşuldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde faaliyet gösteren Ensar Kulübü tarafından “Doğu’nun Sultanları” konulu panel düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Doğu’nun Sultanları panelde konuşuldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde faaliyet gösteren Ensar Kulübü tarafından “Doğu’nun Sultanları” konulu panel düzenlendi. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcı Yrd. Doç. Dr. Müzahir Kılıç’ın başkanlığını yaptığı ve Ahmed-i Hani, Ebul Hasan Harakani ve Yusuf-u Hemedani gibi şahsiyetlerin konuşulduğu panelin katılımcıları; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Salih Geçit, Yrd. Doç. Dr. Abdülcebbar Kavak ve Kars Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur oldu.


Nezehat Çeçen Konferans Salonundaki panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Abdülcebbar Kavak: “İnsani kamiller aynı mananın farklı görüntüleridir. Bu gün andığımız, üzerinde konuştuğumuz şahsiyetler tarih içerisinde yaşamamış ama kendilerinden öncekilerden aldıkları o maneviyatları, kendilerinden sonrakilere aktarmaları oldukça başarılı ve yeni nesillere maneviyatın nur olduğunu hissettirecek hem canlı hem de yazılı eserler bırakan zatlardır. O yüzden insanı kâmillerin aynı mananın farklı görüntüleri olmaları çok önemli” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Geçit de konuşmasında şunları ifade etti: “Bizim bölgemizin insanı Anadolu'daki insanların Ahmed Yesevi'ye kendisini nasıl nispet ediyorsa Anadolu’nun Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kesiminde de yine aynı şekilde, aynı aşk ile insanımız Ahmed-i Hani’ye de değer veriyor. Ahmed-i Hani her kesimin kendisinden bir şeyler koparmak istediği ve kendisinden göstermeye çalıştığı büyük bir şahsiyettir.”
CİHAN

Yorumlar