'Diyetisyenlere ihtiyaç her geçen gün artıyor'

Dr. Ömer Akbeyaz, günümüzde sağlıklı ve dengeli beslenmenin öneminin arttığını belirterek, hareketin azalması ve fastfood beslenmenin artmasıyla obezitenin çağın hastalığı haline geldiğini söyledi. Bu gelişmelerin de diyetisyenlere...

Google Haberlere Abone ol
'Diyetisyenlere ihtiyaç her geçen gün artıyor'

Dr. Ömer Akbeyaz, günümüzde sağlıklı ve dengeli beslenmenin öneminin arttığını belirterek, hareketin azalması ve fastfood beslenmenin artmasıyla obezitenin çağın hastalığı haline geldiğini söyledi. Bu gelişmelerin de diyetisyenlere olan ihtiyacı arttırdığını ifade etti. Diyetisyenler Günü dolayısıyla Kayseri’deki diyetisyenler, Acıbadem Kayseri Hastanesi’nin evsahipliğinde biraraya geldi.

Toplantıda konuşan Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Habibe Şahin, “Diyetisyenler, bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması için bireyi ve toplumu bilgilendiren ve eğiten sağlık profesyonelleridir. Sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesini sağlamak amacıyla bireyleri ve toplumu bilinçlendirmenin yanında, zayıflamada bilimsel yaklaşımlarla bireylere kilo verdirmede de diyetisyenler önemli rol oynamaktadır. Bu toplantı vesilesiyle tüm değerli diyetisyenlerimizin Diyetisyenler Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım.” dedi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi/Direktörü Dr. Akbeyaz ise obezitenin çağın hastalığı haline geldiğini vurgulayarak, "Obezite de kanser ve kalp hastalıklarından diyabete kadar birçok hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak diyetisyenlere düşen görev ve sorumluluk da giderek artmaktadır. Günden güne daha da önemli bir meslek haline gelen diyetisyenlerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Hastanenin beslenme ve diyet uzmanları Hümeyra Taşçıoğlu’nun karabuğday, Merve Çapaş’ın oolong çayının faydaları üzerine konuşmalarından sonra toplantı, lezzetli ve sağlıklı yiyeceklerden oluşan ikramlarla devam etti. CİHAN

Yorumlar