Diyarbakır'daki billboardlara Öcalan afişleri asıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için eylemlere başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki billboardlara Öcalan afişleri asıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için eylemlere başlıyor. BDP, 3 gün sürecek eylemleri, MİT tarafından çekilen Abdullah Öcalan’ın son fotoğraflarının yer aldığı afişlerle duyurdu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıl dönümü sebebiyle üç gün boyunca eylemler yapılacak, Öcalan’a özgürlük çağrılarında bulunulacak. BDP, eylemleri, afişlerle duyurdu. Öcalan’ın fotoğrafının yer aldığı billboardlar, Sento Caddesi’nin üç farklı bölgesine asıldı. Sento Caddesi üzerindeki billboardlarda Abdullah Öcalan'ın son fotoğrafı yer alıyor. Afişlerde, Kürtçe ve Türkçe olarak 'Özgür önderlikle özgür yaşama şiarıyla tüm halkımızı önderliğe özgürlük için kuracağımız üç günlük platforma katılmaya çağırıyoruz' ifadesi yer aldı.

Afişlerle halk, Batıkent Meydanı'nda 13 Şubat günü başlayıp, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıl dönümü olan 15 Şubat tarihine kadar sürecek etkinliğe davet edildi. Afişlerde eylemin 15 Şubat günü 'Önderliğe özgürlük' adı altında bir yürüyüşle sona ereceği ifade edildi.
CİHAN

Yorumlar