Diyarbakır'da kaçırılan 2 asker serbest bırakıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırılan 2 jandarma uzman çavuş serbest bırakıldı. HDP heyeti, kırsaldaki terör örgütü mensuplarından aldığı askerleri Lice Kaymakamlığı'na teslim etti. Diyarbakır’ın Lice ilçesine...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da kaçırılan 2 asker serbest bırakıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırılan 2 jandarma uzman çavuş serbest bırakıldı. HDP heyeti, kırsaldaki terör örgütü mensuplarından aldığı askerleri Lice Kaymakamlığı'na teslim etti.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı bölgesinde karakol inşaatını protesto eden PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt sempatizanları tarafından 6 gün önce kaçırılan 2 uzman çavuş ile 3 sivilin serbest bırakılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) dün devreye girmişti. HDP Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Meclis İdare Amiri Sırrı Süreya Önder, Lice’ye giderek temaslarda bulunmuştu. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de eşlik ettiği heyet, dün güvenlik güçlerinin yanı sıra Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatan gruplarla da görüşmüştü. Heyet dün kırsaldaki PKK mensuplarıyla da görüşerek 2 asker ile 3 sivilin serbest bırakılmasını istemişti.

Temaslarını bugün de sürdüren HDP heyeti, kırsaldaki örgüt mensuplarından teslim aldığı 2 askeri, Lice Kaymakamlığı'na teslim etti. 3 sivilin ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacağı belirtildi.

Bölgedeki terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt sempatizanları 6 gün önce Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde yol kapatma eylemi yapmıştı. Abalı bölgesinde kamyonları durduran bazı kişiler, araçları yol üstüne park ettirdikten sonra kontak anahtarlarını almıştı. Yolda kimlik kontrolü yapan örgüt sempatizanları, 2 uzman çavuş ile 3 sivili kaçırmıştı. Askerleri kaçıranlar, yeni karakol inşaatının durdurulması karşılığında askerlerin serbest bırakılacağı şartını dile getirmişti.

CİHAN

Yorumlar