Diyarbakır'da evleri teslim edilmeyen hak sahiplerinden TOKİ'ye protesto

Diyarbakır'da 1,5 yıl önce teslim edilmesi gereken TOKİ konutlarının teslim edilmemesi hak sahiplerinin tepkisine yol açtı. Taşınmadıkları TOKİ dairelerinin taksitlerinin yanı sıra kire ödemek zorunda kalan birlerce mağdur TOKİ’ye tepki...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da evleri teslim edilmeyen hak sahiplerinden TOKİ'ye protesto

Diyarbakır'da 1,5 yıl önce teslim edilmesi gereken TOKİ konutlarının teslim edilmemesi hak sahiplerinin tepkisine yol açtı. Taşınmadıkları TOKİ dairelerinin taksitlerinin yanı sıra kire ödemek zorunda kalan birlerce mağdur TOKİ’ye tepki gösterdi. Çok sayıda memur, konutların önünde oturma eylemi başlattı. Yüklenici firma çalışanları ile hak sahipleri arasında gerginlik yaşandı.

Diyarbakır’da memurlar için Elazığ yolu üzerinde 2011’de yapımına başlanan TOKİ konutlarının hala bitirilemediği belirten hak sahipleri, TOKİ’nin yanı sıra yüklenici firma, Memur-Sen yönetimi ve belediyeyi protesto etti. Mağdur vatandaşlar, soruna çözüm bulunmaması nedeniyle oturma eylemi başlattı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanındaki inşaat alanına gelen hak sahipleri, daireleri için ödeme yaptıkları dönemde kendilerine kısa sürede taşınabileceklerinin söylendiğini, 2 yıla yakın zaman geçmesine rağmen konutların teslim edilmediğini dile getirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen üyelerinden Halim Ekin, Memur-Sen Diyarbakır Şubesi’nin 2008 yılındaki talebi üzerine, TOKİ tarafından Memur-Sen üyelerine konut yapılması için görüşmeler yapıldığını hatırlattı. “21 ayda bitirileceği vaadiyle tam 6 yıldır oyalıyorlar.” diyen Ekin, sorunun çözümü için 2 yıldır yetkililerle görüşmeler yaptıklarını ve her seferinde kendilerine 2 ay, 3 ay sonra teslim edileceği sözünün verildiğini kaydetti.

"BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN"

Ekin, “En son 30 Nisan’da yetkililerle yaptığımız görüşmede TOKİ sorumlularıyla, yüklenici firma olan Yeni Sarp İnşaat sorumluları bizlere ucu açık cevaplarla yine hayat kırıklığına uğratmışlardır. Hem firmayı hem de TOKİ’yi buradan kınıyoruz. Bizler Kayapınar Belediyesi'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz. Özellikle kanalizasyonun tamamlanması noktasında varsa bir sorumluluğu ve eksiklikleri biran önce halletmelerini bekliyoruz. Yüklenici firma ve belediyenin bir araya gelerek bu konutların altyapısını bitirmesini istiyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar