'Diyarbakır Şehir ve İnsan' belgeselin tanıtımı yapıldı

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) tarafından hazırlanan 'Diyarbakır Şehir ve İnsan' adlı belgesel filmin tanıtımı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Diyarbakır Şehir ve İnsan' belgeselin tanıtımı yapıldı

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) tarafından hazırlanan 'Diyarbakır Şehir ve İnsan' adlı belgesel filmin tanıtımı yapıldı. Hilton Otelde düzenlenen toplantıya DİTAV Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akalınlar'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları katıldı.

Toplantıda konuşan Akalınlar, vakıf olarak amaçlarının kalıcı eserler bırakmak olduğunu söyledi. Akalınlar, "Bu amaçla bizden sonra gelecek nesillere kalıcı eserler bırakacağız. Ünlü sanat tarihçisi Alber Gabriel'in Diyarbakır Surları'nı anlatan kitabını Türkçe'ye çevirdik ve Nisan ayında basılıyor." dedi. Akalınlar, Diyarbakır'ın kültürü, tarihi mekanları ve değerlerinin anlatıldığı belgesel filmin 22 dakika sürdüğünü anlattı.

Belgeselin metin yazarı ve seslendirmesini yapan Şeyhmus Diken ise bugüne kadar Diyarbakır tanıtımı ile ilgili olarak hazırlanan tanıtım filmlerinde her zaman mekan tarifi üzerinden yapıldığını anlattı. Diken, "İlk kez üçüncü bir göz olan, Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı olarak, farklı bir perspektif ile farklı bir belgesel yaptık. Bu belgesel konulu bir filmdir. İçinde mekanların ve şahsiyetlerin birbiriyle olan ruh halini yansıtan kareler mevcut. Bu belgeselde kentin damak tadı vardır. Bu belgesel albümü piyasada satılmayacaktır. Sanal dünyada en geniş bir şekilde meraklılarına sunulacaktır." dedi. CİHAN

Yorumlar