Diyarbakır kapılarını beşinci kez kitaba açtı

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı 5. kez kapılarını kitap meraklılarına açtı.Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışına Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gülten...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır kapılarını beşinci kez kitaba açtı

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı 5. kez kapılarını kitap meraklılarına açtı.

Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışına Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Fahri Aral, TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Diyarbakır Ticaret Odası Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Kürt Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda yazar, şair ve kitapseverler katıldı. Türkiye geneli 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarda konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 50’e kültür etkinliği yapılıyor. Girişin ücretsiz olduğu fuar 24 Mayıs’a kadar 10.30 - 19.30 saatlerinde, kapanış günü olan 25 Mayıs 2014 tarihinde ise 10.30 - 19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Kitapseverler ve ziyaretçiler için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Cegerxwin Kültür Merkezi önünden yarım saatte bir ücret toplu taşıma hizmeti veriliyor.

Diyarbakır’da düzenlenen 5 kitap fuarının tümüne katılan Kaynak Kültür Yayın Grubu da yeni eserleriyle kitap kurtlarının karşısına çıktı. Kaynak Fuar Sorumlusu Halil Aydın, beşinci kez Diyarbakır’da olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Aydın, “Diyarbakır’da düzenlenen ilk fuardan beri katılıyoruz. Birçok büyük yayın grubu Diyarbakır’a gelmezken biz yine fuardaki yerimizi aldık, Diyarbakırlı kitapseverlerle bir araya geldik.” dedi. Diyarbakır’daki öğrenci sayısının 500 bine yakın olmasının fuara pozitif yansıdığını dile getiren Aydın, her yıl artan ilginin özellikle çocuk kitapları ile Kürtçe eserlerda zirveye çıktığını söyledi.

FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'Nin SON ESERİ İLK KEZ DİYARBAKIR FUARI’NDA

Fuardaki Kaynak Kültür Yayın Grubu standında, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan Kırık Testi serisinin son kitabı "Mefkure Yolculuğu" da ilk kez yer aldı. Kitapçılara dağıtımı devam eden Mefkûre Yolculuğu, M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Amerika’da yapmış olduğu ve 19 Haziran 2012 ila 22 Eylül 2013 tarihleri arasında yayınlanan sohbetlerinden oluşuyor. Gülen, insanları, meleklerden dahi ulvi olan potansiyellerini keşfetmeye ve hakiki insanlık semasıyla buluşmaya çağırıyor.

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi Üniversitesi de tanıtım amacıyla fuarda stand açtı. Üniversiteye hazırlanan gençlerin standa yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

CİHAN

Yorumlar