Diyarbakır Bağlar'da operasyon hazırlığı

Operasyon için hazırlığın sürdüğü Bağlar ilçesine zırhlı araçlar yerleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Bağlar'da operasyon hazırlığı

PKK'lılar tarafından hendeklerin kazılması nedeniyle önceki gün sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde operasyon için hazırlıklar devam ediyor. İlçe sınırlarının kapatılması ve özel harekat timlerinin bölgeye girmesinin ardından dün akşam zırhlı araçlar da Bağlar’a getirildi.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’ndan çıkan zırhlı ve paletli araçlar Bağlar’a getirilerek ilçenin sınırlarına yerleştirildi. Ağır ateşe ve roket saldırılarına mukavemetli olduğu için koruma görevi yürütecek olan zırhlı araçlar PKK'lıların yoğun olarak bulundukları Kaynartepe mahallesinde göreve başladılar. Yer yer silah seslerinin duyulduğu ilçede hazırlıkların tamamlanmasının ardından operasyonlar başlayacak.

Helikopterler de istihbarat toplamak üzere ilçenin üzerinde aralıksız uçuşlarına devam ediyorlar.

GÖÇ DEVAM EDİYOR

Hendeklerin kazılmasının ardından ilçede başlayan göç sürüyor. Mahallelerden çıkanlar eşyalarını, bulabildikleri araçlara yükledikten sonra Bağlar’ı terk ediyor. Önceki gün ve dün ilçeden ayrılanların bir bölümü ise kalan eşyalarını alabilmek için geri döndüler. Ancak güvenli olmadığı için dışarıdan girişlere izin verilmiyor.

Yorumlar