Dışişleri Bakanlığı'ndan Yemen'e Seyahat Uyarısı

Dışişleri, zorunlu olmadıkça Yemen'e gidilmemesi yönünde uyarı yaptı. Ayrıca halen Yemen'de bulunan vatandaşların ülkeden derhal ayrılmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yemen'e Seyahat Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan izahatda, mecbur olmadıkça Yemen'e gidilmemesi anlamında İkaz yapılırken, 'Halen Yemen'de kalan/bulunan vatandaşlarımızın ülkeden hemen ayrılmaları ve mecbur olmadıkça Yemen'e gezi etmemeleri yönündeki tavsiyemizin bir defa daha hatırlatılması müsait görülmüştür' denildi.

DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan izahat şöyle:

'Yemen'de güvenlik durumundaki menfi gelişmeler sebebi ile 27 Ağustos ve 30 Eylül 2014 ve son şekilde 14 Şubat 2015 tarihlerinde Bakanlığımız sebebi ile yapılan duyurularda vatandaşlarımızın Yemen'e seyahatlerini iptal etmeleri, Yemen'de olan vatandaşlarımızın da behemahal ülkeden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmişti.

ELÇİLİK FAALİYETLERİ ASKIYA ALINMIŞTI

Yemen'de olan vatandaşlarımıza ait lüzumlu düzenlemelerin yapılmasının peşinden 16 Şubat 2015 günü Sana Büyükelçiliğimizin faaliyetleri geçici şekilde askıya alınmıştı.

ADEN HAVALANI KAPALI

Yemen'de halk düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve asayişle ilgili gelişmeler devam etmekte olup, durumun daha da kötüleşmesi ihtimali bulunmaktadır. Bugün itibarıyla Aden Havaalanı kapalıdır.

YEMEN'DEN DERHAL AYRILIN

Bu çerçevede, halen Yemen'de kalan/bulunan vatandaşlarımızın ülkeden hemen ayrılmaları ve mecbur olmadıkça Yemen'e gezi etmemeleri yönündeki tavsiyemizin bir defa daha hatırlatılması müsait görülmüştür.

Yemen'de kalan vatandaşlarımızın ve yakınlarının gereksinim duymaları biçiminde aşağıda kayıtlı numaradan Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezine ulaşmaları mümkündür.

-Konsolosluk Çağrı Merkezi tel: (+90) 312 292 29 29'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar