Didim'de Kamacı'yı isteyen CHP'liler, adayın posterini indirdi

CHP’nin, Aydın'ın Didim ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yı aday yapmamasına tepki gösteren ilçe teşkilatı üyeleri, il başkanlığı önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Didim'de Kamacı'yı isteyen CHP'liler, adayın posterini indirdi

CHP’nin, Aydın'ın Didim ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yı aday yapmamasına tepki gösteren ilçe teşkilatı üyeleri, il başkanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme katılan gençler, il binasına çıkarak Aydın Büyükşehir Belediye başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun posterini kaldırıp Kamacı’nınkini açtı. Posteri binanın tepesinden atan gençlere tepki gösterenler ise yere düşmeden yakaladı. Gelen grubun da tepki göstermesi üzerine Çerçioğlu ve Kamacı'nın posterleri, partililerin de desteğiyle yeniden asıldı. CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ise eylemci partilileri binanın penceresinden ellerini sallayarak ve yumruk yaparak selamladı.

Aydın’a mesele çıkarmak için değil, çözmek için geldiklerini söyleyen CHP Didim İlçe Başkan Yardımcısı Okan Kılıç, Başkan Kamacı’nın aday gösterilmemesi durumunda parti teşkilatının içinin boşalacağını, Kamacı’nın seçim pusulasında CHP dışında yer alacağını söyledi. Mümin Kamacı’nın aday gösterilmemesinin Didim’i kaybetmek anlamına geldiğini savunan Kılıç, CHP’ye kayıtlı bin 100 üyenin istifa dilekçesini, İl Başkanı Kalınomuz’a sundu. "Kamacı'yı satanı biz de satarız", "Mümin Kamacı, Didim’in ilacı", "Bizi satanı biz de satarız" sloganları atan grup adına konuşan Kılıç, "Aydın’dan Ankara’ya haykırmaya geldik. Kamacı, kamuoyu ve anketlerde hep öndeydi. Partinin kapısından bir kez dahi girmeyen kişi aday gösterildi. Bu ismin Didim’de bir karşılığı yoktur. Partiyle uzaktan yakından alâkası olmayan birisinin bize zorla, baskıyla başkan adayı olarak lanse edilmesini Didim örgütü olarak kabul etmiyoruz. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcılarıma partime seslenmek istiyorum. Almış olduğunuz bu yanlış karardan dönün. Didim’i AKP karanlığına teslim etmeyin. Bu karar Didim halkını, ilçe örgütünü rencide etmiştir. Emeğe yapılan haksızlıktır. Bu yanlıştan dönülmeli. PM baskısı ve kararına rağmen Mümin Kamacı’yı yeniden başkan yapacağız. Tehdit etmeye değil, partinin içinin boşaldığını, bu yanlıştan dönülmezse sandık görevlisi dahi bulamayacaklarını söylemeye, bu yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulunmaya geldik. Bu karardan dönülmezse CHP Didim tam kadro istifa ediyoruz. Sonuç çıkmazsa belediyeyi alacağız. Kamacı’nın adı seçim pusulasında olacak. CHP’nin listesinde olmasa da bir şekilde olacak.” dedi.

İl Başkanı Kalınomuz ise kendisine istifa dilekçelerinin sunulmasından sonra bir süre partililerle görüştü. Ardından partililerin demokratik haklarını kullandığını, kendilerinin de ön seçim talebi olduğunu, yaşanan gelişmeleri genel merkeze ileteceğini söyledi. Eyleme CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner İnceoğlu, Didim Belediye Meclisi üyeleri ve diğer partililer katıldı. CİHAN

Yorumlar