Devletin yapamadığı imam hatip okulunu hayırsever işadamı yaptıracak

Kars'ta eğitim faaliyetlerini zor şartlarda yürüten İmam Hatip Ortaokulu'nun imdadına hayırsever iş adamı Hacı Said İlbeyi yetişti. İlbeyi, devletin yapamadığı okulun temelini Kars Valisi Eyüp Tepe ile birlikte attı.      &n

Google Haberlere Abone ol
Devletin yapamadığı imam hatip okulunu hayırsever işadamı yaptıracak

Kars'ta eğitim faaliyetlerini zor şartlarda yürüten İmam Hatip Ortaokulu'nun imdadına hayırsever iş adamı Hacı Said İlbeyi yetişti. İlbeyi, devletin yapamadığı okulun temelini Kars Valisi Eyüp Tepe ile birlikte attı.

    

    Hafız Paşa Mahallesi'ndeki temel atma töreni, Vali Tepe ile birlikte Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ve kurum müdürlerinin katılımıyla, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

    İşadamı Hacı Said İlbeyi'nin hanımıyla birlikte katıldığı törene katılan Vali Tepe, bugün hayırlı bir işin temelini, hayırlı bir günde attıklarını söyledi. Konuşmasında, 7 senedir bu temelin atılmasının beklendiğine dikkat çeken Vali Tepe, "Demek, 7 sene boşuna beklenmemiş, bazen beklersiniz ama beklediğinize değer ve size beklemenin meyvesi olarak döner. Hacı Said Bey ile birlikte bugün 7 sene önce söz verdiği okul ve onun aynı zamanda meyvesi olan camimizin de temeli atıyoruz. Bütün Karslı iş adamlarına bu hayrın örnek olmasını diliyorum." dedi.

    Hayırsever işadamı İlbeyi ise 7 sene bu hayır için beklediğini, bugün temel atmanın nasip olduğunu söyledi. İlbeyi, Allah'ın herkese böyle hayırlı hizmetlerde bulunması dileğinde bulundu.

    Konuşmaların ardından Vali Tepe ve işadamı İlbeyi, 'Hacı Dilber İlbeyi İmam Hatip Ortaokulu ve Uygulama Camii' temelini atarken dağıtılan ikramlarla tören sona erdi. CİHAN

Yorumlar