Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen, Yaşamını Yitirdi

Muğla'da yaşayan Devlet Sanatçısı ve ormancı türküsünün bestecisi 89 yaşındaki Nazmi Yükselen, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen, Yaşamını Yitirdi

Muğla'nın Milas İlçesi'nde yaşayan Devlet Sanatçısı, söz yazarı ve bestekar 89 yaşındaki Nazmi Yükselen, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

'ORMANCI' TÜRKÜSÜNÜN BESTECİSİYDİ

Geçen sene Kasım ayından bu güne kadar İzan hususi Sağlık Hastanesi'nde safra kesesi ve karaciğer hastalığı nedeni ile tedavi gören söz yazarı ve bestekar Nazmi Yükselen, bu sabah yaşamını yitirdi. Birçok türkü yazıp besteleyen, evli ve iki çocuk babası Nazmi Yükselen'in en belli çalışmalarından bir tanesi 'Ormancı' parçasını derlemesiydi. Milas'ın yetiştirdiği en kocaman ses sanatçılarından bir tanesi bulunan ve Kültür Bakanlığı nedeni ile Devlet Sanatçısı şekilde onurlandırılan Nazmi Yükselen'in ölüm haberi, üzüntü yarattı. Nazmi Yükselen'in cenazesinin, yarın ilçedeki Kurşunlu Camii'nde öğlende kılınacak cenaze namazının arkasından Milas kent Mezarlığı'nda toprağa verileceği söylendi.



NAZMİ YÜKSELEN KİMDİR?

Nazmi Yükselen, 1926 yılında Milas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Milas'ta tamamlayan Yükselen, 1948'de İstanbul'a askerlik yapmak üzere gitti. Sonrasında İstanbul Radyosu'nun açtığı ses yarışmasında muvaffakiyetli şekilde İstanbul Radyosu'nda çalışmaya başladı. 1950'de ilk plağını çıkaran Nazmi Yükselen, 'Bodrum Hakimi' ve 'Karaova Düğünü' isimli şarkıları yazıp besteledi. 'Ormancı', 'Şu Milas'ın İçinde Bir Gül Ben İdim' isimli türkülerini derleyen Nazmi Yükselen, TRT repertuvarına sundu. Nazmi Yükselen'in ismi, bir zaman öncelikle evinin bulunduğu caddeye verildi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar