Der Spiegel Dergisi'nden Erdoğan'a Yönelik Suikast İddiası

Der Spiegel Dergisi, Almanya'da 'ajan' olduğu gerekçesiyle tutuklanan Muhammed Taha Gergerlioğlu'nun dinleme kayıtlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikasten bahsedildiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Der Spiegel Dergisi'nden Erdoğan'a Yönelik Suikast İddiası

Alman Der Spiegel Dergisi, Almanya'da geçen aralık ayında Türkiye için ajanlık faaliyetleri yürüttükleri iddiasıyla tutuklanan üç Türk ile alakalı 'Boşboğaz Büyük Abi' başlıklı bir yazgı yayımladı. Spiegel, uzun süre Alman istihbaratı nedeni ile dinlemeye tahsil edilen şahısların kendi aralarındaki konuşmalardan ayrıntılara da yer verdi. İddiaya göre, söz konusu Türklerden biri, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir suikast planından bahsetti ve Türk istihbaratının Erdoğan'ın Ankara'daki evinde çalışan bir bayan aşçıdan kuşkulandığını söyledi.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI, 1 KİŞİ TUTUKLU YARGILANIYOR

Türkiye için ajanlık faaliyetleri yürüttüğü öne sürülen bir şahıs de Belçika'da tutuklanmıştı. Aralarında Başbakanlık Strateji Uzmanı olduğunu iddia ettiği belirtilen Muhammed Taha Gergerlioğlu'nun da olduğu dört Türk, Almanya ve Belçika'da PKK ve Gülen Cemaati ile alakalı ajanlık faaliyeti yapmakla suçlanıyor. İkisi geçen aralık ayı sonunda Frankfurt Havaalanı'nda ülkeye giriş yaparken tutuklanırken, bir Öteki de Wupperthal kentindeki evinde tutuklanmıştı. Almanya'daki iki tutuklu daha sonra kefaletle özgür bırakıldı fakat Gergerlioğlu'nun tutukluluk vaziyeti sürüyor.

KOD İSİMLERİ VAR

Alman istihbaratının Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadınla ilgili MİT bağlantısını araştırırken tesadüfen bu gruba ulaştığını belirten Der Spiegel'e göre, kendi aralarındaki konuşmalarda Gergerlioğlu'na 'Büyük Abi' veya 'Hocam' diye hitap ediliyordu. Diğer şüphelilerin kod isimleri ise 'Genel Vali', 'Vali' ve 'Komiser'di. Gergerlioğlu'nun aracına dinleme yapmak için'böcek' yerleştirildiğini belirten Der Spiegel'e nazaran Gergerlioğlu, mühim bilgilerin kendisine aktarılması mecburiyetinde pasaport çıkarma, ülkeye giriş yasağını kaldırma veya yakınların mektep masrafını karşılama bu şeklinde vaatlerde bulunuyor.

AŞÇIDAN SUİKAST

Türk istihbarat teşkilatı MİT'in söz konusu kişilerle bağlantısını reddettiğini, bunu Alman makamlarına da ilettiğini belirten Alman dergisi, Alman Federal Savcılığı'nın da şüphelilerin ciddiye alınacak kadar tesirli istihbaratçı olup bulunmadığı hakkında kuşkularının bulunduğunu söyledi. Şüphelilerin kendi aralarında yaptıkları konuşmalara yer veren, bunların bazılarının gerçek çıkmadığını belirten Spiegel, bir defasında 'Komiser'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a planlanan bir suikasttan bahsettiğini, Türk istihbaratının söz konusu kişiyle ilgili şekilde Erdoğan'ın Ankara'daki evinde çalışan bir bayan aşçıdan kuşkulandığını söylediğini yazdı. Gergerlioğlu'nun ise 2014 Şubat ayında, aracında olduğu sırada şoföre, dinlendiğini bilmeksizin 'Bizde bir tanesini 10 ayrı ünite dinler. Almanya ve İngiltere'de ise yalnızca ilgili ünite telefonu dinler' dediği söylendi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar