Denizli Servergazi’nin kitap okuma yarışmasına 400 öğrenci katıldı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Servergazi Eğitim Kurumları tarafından “Kitaplarla Yaşa” sloganıyla düzenlenen, ilköğretim 7.

Google Haberlere Abone ol
Denizli Servergazi’nin kitap okuma yarışmasına 400 öğrenci katıldı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Servergazi Eğitim Kurumları tarafından “Kitaplarla Yaşa” sloganıyla düzenlenen, ilköğretim 7. ve 8. sınıflar arası 6. Bölgesel 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması, Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi sınav salonlarında yapıldı. 12 ildeki 119 okuldan toplam 400 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Özel Servergazi İlköğretim Okulu konferans salonundaki törenden önce Servergazi liselerinin tiyatro kulübü öğrencileri ile Gediz Üniversitesi Tiyatro Topluluğunun ortak çalışması olan “Çanakkale” isimli oyun sahnelendi. Ardından öğrenci velilerine, "Servergazi Vizyonu" isimli bir sunum yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, kitap okumaya ilgiyi arttırmak, öğrencinin okuduğu kitaplarla anlama seviyesini yükseltmek, özgüven duygusunu geliştirmek ve okulunu temsil etme bilinci kazandırmak amacıyla yarışma düzenlediklerini söyledi. Yalçın, “Bölgemizin çeşitli okullarından gelen öğrencilerimize, 100 Temel Eser listesinden daha önceden duyurulan 10’ar eserle ilgili 100 soru yönelttik ve yarışmayı aynı gün içerisinde sonuçlandırdık. Şimdi bu altın çocuklarımızı ödüllendiriyoruz. Artık gençlerimiz çok az kelimeyle derdini anlatıyor ve dilimize yeterince sahip çıkılmıyor. Bu durum hepimizi üzüyor. Dilimize kitaplarla sahip çıkma adına bu etkinliklerin faydalı olacağını umuyoruz. Bu öğrencilerimiz, pek çok büyüğün okumadığı kitapları okuyarak hepimize fark attıklarını da gösterdiler.” dedi. Tertip komitesi başkanı olan Servergazi Günay Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan ise Türkiye'nin gelişmiş ve müreffeh ülkeler arasında girebilmesi için okumaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dolukan, “Biz bu konuda çocuklarımıza her türlü teşviki vermeye hazırız. Bu yarışmalar da niyetlerimizin ve söylemlerimizin eyleme dökülmüş halidir.” şeklinde konuştu.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine para ödülleri ve hediyeler, katılan okullara ve öğrencilere de katılım ve başarı belgeleri verildi. Gökçe Ordukaya ile Özel Karşıya Yamanlar Ortaokulu birinciliği, Edanur Kulaç ile Denizli Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu ikinciliği, Adil Ahmet Bahadır Sezer ile Özel Karşıya Yamanlar Ortaokulu üçüncülüğü elde etti. Denizli merkezden Cumhuriyet Ortaokulu, Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu ve Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu, Antalya Özel Toros Feriha Öpçin Ortaokulu, Manisa Girelli Şehit Mehmet Şimşek Ortaokulu ve Edremit Özel Özcan Ortaokulu, ilk 10’a girerek altın madalya almaya hak kazandı. Tören, gösteri ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar