Demirfırka Polis Merkezi açılışında geniş güvenlik önlemi

Altındağ Belediyesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Altındağ bölgesine yeni bir polis merkezi kazandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Demirfırka Polis Merkezi açılışında geniş güvenlik önlemi

Altındağ Belediyesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Altındağ bölgesine yeni bir polis merkezi kazandırıldı. Demirfırka Polis Merkezi’nin açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Emniyet yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alınması ise dikkat çekti. Tören düzenlendiği sırada bölgede bulunan binaların çatılarında keskin nişancılar görev yaparken, bölgede trafik bir süreliğine durduruldu.

Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, hizmetlerin yürütülmesinde en önemli etkenin insan olduğuna değindi. “Teşkilatımız bir taraftan iyi yetişmiş elemanlarıyla vatandaşlarımıza bu hizmeti vermeye gayret ederken, bir taraftan da teknolojinin en ileri noktadaki halini kullanmaya ve hizmete sunmaya gayret etmektedir.” diyen Güneş, fiziki altyapıları ülkenin her köşesine götürmek için çalıştıklarını ifade etti. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise, polis merkezinin devletle vatandaşın buluşması noktasında önemli bir nokta olması gerektiğini kaydetti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de, 50 yıldır ihmale uğrayan ve vatandaşların terk etmesiyle problemli hale dönüşen bölgenin yeniden canlandığını ve açılan polis merkezinin de bölgenin kalbinde önemli hizmetler sunacağını ifade etti.

Ankara İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal da, Ulucanlar Caddesi, Çıkrıkçılar ve Saraçlar çarşısı gibi alışveriş merkezlerinin, Ankara ve Hacettepe Hastanelerinin, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetler ve Ulucanlar Cezaevi müzesi gibi kültür merkezlerinin bulunması nedeniyle gündüz nüfus yoğunluğunun 2 -3 kat arttığını söyledi. Kartal, açılan polis merkezinin sorumluluk sahasında 20 bin vatandaşa 54 personeliyle hizmet vereceğine değindi.

Konuşmaların ardından Polis Merkezi kurdele kesiminin ardından açıldı. Bakan yardımcısı Güneş ve beraberindekiler polis merkezini gezerek incelemelerde bulundu. CİHAN

Yorumlar