Daha önce iki kez öğretmeniyle giden öğrencinin tekrar evden kaçtığı iddiası

Sakarya'da 30 yıl hapis cezası verilen öğretmeniyle iki kez kaçan 16 yaşındaki kız öğrencinin bir süre önce tekrar evden kaçtığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Daha önce iki kez öğretmeniyle giden öğrencinin tekrar evden kaçtığı iddiası

Sakarya'da 30 yıl hapis cezası verilen öğretmeniyle iki kez kaçan 16 yaşındaki kız öğrencinin bir süre önce tekrar evden kaçtığı ileri sürüldü.

    16 yaşındaki öğrenci, Söğütlü ilçesindeki bir ilköğretim okulunda 2 yıl önce öğretmeni M.T. ile kaçmıştı. Öğretmen hakkında soruşturma başlatılmıştı. Öğretmen M.T., olayın ortaya çıkması üzerine kaçmıştı. Hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve öğretmenlikten atılan M.T., cinsel istismarda bulunduğu öğrencisini, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin bahçesinden kaçırmıştı. Türkiye genelinde aranan öğretmen, 115 gün sonra Kocaali ilçesine bağlı Kestanepınarı köyünde kaçırdığı öğrencisiyle birlikte yakalanmıştı. İstismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilmişti.

    Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, öğretmen M.T.'ye 'çocuğun nitelikli cinsel istirmarı' suçundan 13 yıl 6 ay,cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılınması suçundan iki kez ayrı ayrı 6'şar yıl olmak üzere toplam 12 yıl, silah kanununa muhalefet suçundan 1 yıl 6 ay ve resmi belgede sahtecilik suçundan da 3 yıl hapis cezası vermişti.

    Mahkeme heyeti, öğrencinin alıkonulmasına yardımcı oldukları öne sürülen şüphelilerden A.T., S.T., İ.E. ve G.A'yı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ayrı ayrı 6'şar yıl, diğer sanıklar N.S., N.Ç., İ.D., C.K. S.K. ile G.Y'yi ise ayrı ayrı 3'er yıl hapse mahkum etmişti. Dava temyiz için Yargıtay'a gönderilmişti. Mahkeme kararıyla koruma altına alınan kız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Bursa'daki bir yurduna yerleştirilmişti.
Koruma kararı kalkan kız, geçen yıl ailesine teslim edilmişti. Genç kızın bir süre önce tekrar evden kaçtığı ileri sürüldü.

    Ailesinin polise kayıp başvurusunda bulunduğu kızın bulunması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. CİHAN

Yorumlar