Cumhurbaşkanı Gül: Türkiye hala gelişmiş ülkeler sınıfı içerisine girmiş değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin hala orta gelirli bir ülke olmaktan çıkamadığını belirterek, “Bütün meseleler bitti anlamına gelmez. Türkiye’nin daha yapacak çok şeyi var” dedi. Ankara’daki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Türkiye hala gelişmiş ülkeler sınıfı içerisine girmiş değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin hala orta gelirli bir ülke olmaktan çıkamadığını belirterek, “Bütün meseleler bitti anlamına gelmez. Türkiye’nin daha yapacak çok şeyi var” dedi.

Ankara’daki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkez binasında 70. Genel Kurul anısına Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni düzenlendi. 20 ve 10 yıl hizmette bulunan 23 delege plaketlerini onur konuğu olarak törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden aldı. Soma’da meydana gelen maden faciasından dolayı ertelenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da iştirak etti.

“BAŞARILARIMIZLA ÖVÜNÜRKEN NOKSANLIKLARIMIZI DA BİLMEMİZ GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’de gerçekleştirilen reformların önemine değindiği konuşmasında, “Bütün meseleler bitti anlamına gelmez. Türkiye’nin daha yapacak çok şeyi vardır. Hepiniz biliyorsunuz ki, Türkiye ile gurur duyuyoruz. Ama Türkiye hala orta gelirli bir ülke. Ülkemiz hala gelişmiş ülkeler sınıfı içerisine girmiş değil. Biz bir taraftan öz güvenimizi ortaya koyacağız. Bir taraftan başarılarımızla övüneceğiz. Ama bir taraftan da noksanlıklarımızı bileceğiz ki, daha ne kadar yol gitmemiz gerekiyor bunlara kilitlenelim” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ KRİTİK BİR EŞİK BEKLİYOR”

Türkiye’nin önünde çok kritik bir eşiğin olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Bu kritik eşik, Türkiye’nin orta gelirden üst gelire yani gelişmiş bir ülke sınıfına atlamasıdır. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye’yi muhakkak hep beraber gelişmiş ülkelerin arasına katmamız gerekir.” dedi. Bunun sadece ekonomik büyüklükle olamayacağının altını çizen Gül, Türkiye’nin her şeyden önce bu sınıfa geçebilmesi için önce siyasi normlarını, demokratik kriterlerini ve hukuk yapısını daha da yükseltmesi gerektiği üzerinde durdu. Son birkaç sene içerisinde Türkiye’nin enerjisini bunlara harcadığını ifade eden Gül, artık toparlanma zamanının geldiğini belirtti.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, Gazze’de yaşanan drama değinerek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin son 30 yılda geçirdiği olumlu dönüşümden söz ederek reform ve istikrarın sürmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e özel teşebbüse verdiği destekten dolayı şükranlarını sunan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye müthiş bir atılım yaptı. Bu süre zarfında Türk özel sektörü neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Adeta rüştünü ispat etti. Türkiye bir tarım ülkesi iken, İtalya ve Çin’in arasındaki en büyük sanayi devi haline geldi.” dedi. CİHAN

Yorumlar