Cumhurbaşkanı Gül, ilk olma heyecanını Twitter’dan paylaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’deki illerin tamamına resmi ziyaret gerçekleştiren ilk cumhurbaşkanı oldu. Gül, “Gittiğim her yerde vatandaşlarımın büyük sevgi ve muhabbetini gördüm.” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, 81 ilin tamamını...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, ilk olma heyecanını Twitter’dan paylaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’deki illerin tamamına resmi ziyaret gerçekleştiren ilk cumhurbaşkanı oldu. Gül, “Gittiğim her yerde vatandaşlarımın büyük sevgi ve muhabbetini gördüm.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 81 ilin tamamını ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı oldu. Gül, söz verdiği üzere görev süresi boyunca ülkedeki tüm illere resmi ziyaret gerçekleştiren ilk cumhurbaşkanı olarak duygularını Twitter’dan takipçileri ile paylaştı. İlk seyahatine doğuda Van’la başladığına dikkat çeken Gül, “Dün tamamlanan Tekirdağ ve Kırklareli ziyaretlerimle, 81 ilimizi cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmiş olmaktan büyük mutluluk duydum. İlk seyahatime doğuda Van'la başlamıştım. Batıda Kırklareli'yle bitirmiş oldum. Gittiğim her yerde vatandaşlarımın büyük sevgi ve muhabbetini gördüm. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, hangi ili hangi tarihte ziyaret ettiğini gösteren büyük bir Türkiye haritası önünde çekilmiş fotoğrafı da paylaştı. Cumhurbaşkanı olarak seçildiği 28 Ağustos 2007 tarihinden sonra ilk yurt içi gezisini 11 Eylül 2007’de Van’a gerçekleştiren Abdullah Gül’ün ziyaret ettiği ilk şehirler Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır oldu. Cumhurbaşkanı Gül, Burdur’a 43 yılın ardından giden ilk cumhurbaşkanı olurken, Tunceli de 14 yılın ardından ilk cumhurbaşkanını, Abdullah Gül’ün şahsında ağırladı.

CİHAN

Yorumlar