Çukurca'ya harekât, 201 terörist öldürüldü

Çukurca'da bugün sızma girişiminde bulunan bir grup terörist öldürüldü. Şu ana kadar Çukurca'da öldürülen PKK'lı sayısı 201'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Çukurca'ya harekât, 201 terörist öldürüldü
Hakkari Çukurca'da PKK'ya yönelik düzenlenen hava harekatında 201 teröris etkisiz hale getirildi.

PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği operasyonlarda toplam 201 terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, 1'inci Komando Tugayı, 2'nci Hudut Tugayı ve Jandarma Özel Harekât birliklerinin katılımıyla yapılan "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekân Şahin Operasyonu"nun sürdüğü belirtildi.

Operasyon kapsamında 15 Eylül 2016 Perşembe günü, Uzundere bölgesinde Dağbaşı Tepe'ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lıya 04.10-04.15 saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarla hava harekâtı yapıldığı ifade edildi. İlk tespitlere göre en az 2 PKK'lının etkisiz hâle getirildiği, PKK'lı grubun dağılarak yaralıları bölgeden uzaklaştırdığı belirtildi.

Sızma girişiminde bulunan gruba eş zamanlı olarak zırhlı muharebe araçlarıyla da ateş açıldığı bildirilen açıklamada, şu ana kadar operasyonlarda etkisiz hâle getirilen PKK'lı sayısının 201 olduğu ifade edildi.

Öte yandan Aslan Tepe istikametinden bölgeye yaklaştığı tespit edilen 6-7 kişilik PKK'lı grubun da ateş altına alındığı, bölgede zayiat tespit çalışmalarının sürdüğü açıklandı. 

Yorumlar