Cizre Kaymakamlığı engellilere tekerlekli sandalye dağıttı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık tarafından 20 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre Kaymakamlığı engellilere tekerlekli sandalye dağıttı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık tarafından 20 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Akülü tekerlekli sandalyenin dağıtımı için Cizre Gençlik Spor Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Şırnak Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Şırnak İl Jandarma Komutanı Mustafa Sakaoğlu ve Cizre’deki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Törende açıklama yapan Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, “Engelli olmak çok zor. Bunu anlamak için engelli olmaya gerek yoktur. Hem Allah korusun ne malum ilerde hepimiz birer engelli adayı değil miyiz? Burada hem engelli arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye temin eden Kaymakamımız bu tekerlekli sandalyeleri evlerinde teker teker vermek istedi. Fakat benim ısrarlarım sonucu törenle verilmesine karar verildi. Yani ben arkadaşlarımız için bir değişiklik olur diye düşündüm. Duyarlı vatandaşlarımız hepinizi aramızda görmekten gerçekten çok mutluyum. Yani bizim arkamızda olmasına çok sevindik. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz.” dedi.

Kaymakam Şenol Koca da, “Engelsiz Gençlik Merkezi projesi kapsamında bugün spor malzemeleri ve akülü tekerlekli sandalye dağıtım törenine hepiniz hoş geldiniz. Bir arada bulunduğumuz toplumun göz ardı edilen kesimleri olan engelli kardeşlerimiz için engelleri kaldıralım parolasıyla yola çıktığımız Engelsiz Gençlik Merkezin projesi için burada bulunuyoruz. Bu proje bize özellikle gençlerimiz de engelli gençlerimiz de daha etkin bir iletişim sağladı. Engelli gençlerimizin kendilerine olan öz güvenleri arttırdı. Aileleriyle, çevreleriyle daha etkin bir iletişim kurulmasını sağladı.” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Engelsiz Gençlik Merkezi’ne gelen engelli gençler, penaltı vuruşları, basketbol, şarkı söyleme, dans oynama vb. gibi çeşitli oyunlar sergiledi. Müzik eşliğinde oynayan engelli bir gencin daveti üzerine Vali İpek de oynadı. Daha sonra tekerlekli sandalyeler dağıtıldı ve Vali İpek tarafından da spor malzemeleri verildi. CİHAN

Yorumlar