Çiftçilere bu yıl 5 milyar TL kredi verilecek

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TTKK) Antalya Bölge Birliği Müdürü Naci Yorgancılar, çiftçilere bu yıl 5 milyar TL kredi verileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çiftçilere bu yıl 5 milyar TL kredi verilecek

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TTKK) Antalya Bölge Birliği Müdürü Naci Yorgancılar, çiftçilere bu yıl 5 milyar TL kredi verileceğini söyledi.

Antalya Ticaret Borsası(ATB) Gençlik Grubu'nun düzenlediği Kariyer Günleri'nin konuğu olan Yorgancılar, ATB Toplantı Salonu'nda bira araya geldiği Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine TTKK'nın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. TTKK'nın Türkiye'de en çok ziraat mühendisi istihdam eden kurum olduğunu belirten Yorgancılar, ziraat mühendislerinin çiftçilere ücretsiz danışmanlık yaparak onlara yol gösterdiğini kaydetti. TTKK'nın çiftçilere verdiği kredinin bu yıl 5 milyar TL'ye çıkacağını bildiren Yorgancılar, "Verdiğimiz kredilerle ve ziraat mühendislerinin sayesinde çiftçimizin daha profesyonel, daha verimli, daha kaliteli, daha ekonomik, daha çevreye duyarlı, tarım yapmalarını hedefliyoruz." diye konuştu.

Öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmelerini söyleyen Yorgancılar, gençlere şu tavsiyelerde bulundu: "Sizler Türk tarımına katkı sağlayacaksınız. Sizin sektörünüzde iyi olan kazanıyor. Ziraat mühendisi donanımlı olmak durumundadır. 1-2 yabancı dil bilmek zorundadır. Eğer donanımınız varsa, yabancı diliniz varsa, temsil kabiliyetiniz varsa, sosyalseniz maaşınızı bile kendiniz tespit edebilirsiniz. Bilginizle becerinizle yaptığınız işin hakkını verin."

Türkiye'de kooperatif enflasyonu olduğuna değinen Yorgancılar, bazı kooperatiflerin çökme noktasına geldiğini söyledi. Yorgancılar, tarımın en büyük sorununun üretim planlaması olduğunu da ifade etti.

Programda yer alan ATB Başkanı Ali Çandır da TTKK'nın bir yıl içinde yüzde 11 oranında büyüdüğüne dikkat çekerek, "Gönül isterdi ki tarımımız da kooperatifçiliğimiz kadar büyüsün. Devlet kooperatiflerin önünü açması gerekiyor. Kooperatifçilik önemli bir oluşum, bizim bunu tekrar doğru biçimde keşfetmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Toplantının ardından öğrenciler günün anısına Naci Yorgancılar'a kalem takımı hediye etti. CİHAN

Yorumlar