CHP'li Sayın: AK Parti Çüngüş’te sandıklarda hile yaparak kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, AK Parti'nin Çüngüş’te sandıklarda hile yaparak kazandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Sayın: AK Parti Çüngüş’te sandıklarda hile yaparak kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, AK Parti'nin Çüngüş’te sandıklarda hile yaparak kazandığını söyledi. Başkan adayı Ali Suat Akmeşe’nin hakkının gasp edildiğini savunan Sayın, seçimde usulsüzlük yapıldığını belirtti.

Belge ve fotoğraflarla sonuçlara itiraz edeceklerini anlatan Sayın, Elmadere köyünde sandık tutanağının görevlilere imzalatılmadığını söyledi. Sandık görevlilerine sonuçların, ıslak imza ile bildirilmediğinin altını çizen Sayın, "Sonuçlar AK Parti'nin itirazı ile sabah 04.00’de seçim kuruluna gelen torbalar yeniden AKP ilçe başkanı ve seçim müdürü tarafından kendi aralarında tekrar sayıldı. Bu yapılan usulsüzlük adliye kameraları ve parti görevlileri tarafından gizli çekilen fotoğrafta yer almaktadır. Bu fotoğrafı basın ile paylaşacağız. İlçe başkanımız, seçim kurulu başkanı tarafından tutuklarım diye tehdit edilmiştir. Partimizin görevlileri, seçim kurulundaki görevliler, 'siz evinize gidin biz sonuçları internette yayınlayacağız' diyerek seçim kurulundan çıkartıldı. Sonuç olarak CHP’nin 14 oy ile kaybettiği internette yayınlanmıştır. Avukatlarımız tarafından gerekli itirazlar yapılacaktır. Bu usulsüzlük yüzünden Çüngüş ilçesinde gerginlik had safhaya ulaşmıştır. Güvenlik görevlilerini sağduyuya çağırıyorum." ifadelerini kullandı. Sayın, bu şaibeli sonuçların peşini bırakmayacaklarını, haksızlık giderilene kadar gerekli girişimlerin yapılacağını belirtti.
CİHAN

Yorumlar