CHP İzmir İl Başkanı: Seçimde başarılıydık, ihanet edenler uzaklaştırılacak

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partisinin yerel seçimde elde ettiği sonuçları ilçe başkanlarıyla birlikte değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir İl Başkanı: Seçimde başarılıydık, ihanet edenler uzaklaştırılacak

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partisinin yerel seçimde elde ettiği sonuçları ilçe başkanlarıyla birlikte değerlendirdi. Bu amaçla Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlenen toplantının basına açık bölümünde konuşan Engin, “Oylarımız artış gösterdi. İzmir’in sekiz ilçesinde belediye başkanlığı kaybedildi ama bunun birçok gerekçesi var. Partiye ihanet edenler atılacak. Sayı hiç önemli değil, üyelerimizin yarısı da gitse bunu yapacağız. Parti böyle yoluna devam edemez.” dedi.

Teknolojik imkanlara rağmen sandık başkanları ve seçim kurulu müdürlerinin objektif olmadığını iddia eden CHP il Başkanı Engin, "Bilgileri gizlediler. Birçok yerde müdahale ederek, iktidar partisinin lehine sonuçlar çıkarttıklarını biliyoruz. İzmir’de ve diğer illerde sandığa küçük de olsa gölge düştü." şeklinde konuştu. Parti içinden eleştirilerin basın önünde değil, toplantılarda yapılması gerektiğini söyleyen Engin, "Daha ilk gece nasıl oluyor da nasıl derin analiz yapılıyor? Ardından istifaya çağırmalar geliyor. Bunlar eski alışkanlıklardır. Hiç değilse bir dahaki seçimde bunlar tekrarlanmaz. Biz çaba göstereceğiz. Bu alışkanlıklarını sürdüren arkadaşların, parti üyelikleri dahil her şeyleri gözden geçirilecektir. Önümüzdeki hafta içine kadar partiyi eleştiren ve aleyhte çalışanlar sosyal medya, basın açıklamaları ve parti büyüklerinden alınan bilgiler çerçevesinde disipline gönderilecekler. İl başkanı eleştirilebilir ama eleştiri yapanların partiye emek vermesi, oy vermesi gerekir. Başka partiye giden, açıklamalar yapan, oy almaması için çalışanların eleştirilerine saygı duymuyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar