CHP İl Başkanı Görgöz: Çoban her zaman susmayı tercih ediyor

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın belediyede gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet iddiaları karşısında susmayı tercih ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanı Görgöz: Çoban her zaman susmayı tercih ediyor

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın belediyede gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet iddiaları karşısında susmayı tercih ettiğini söyledi.

    Yazılı açıklama yapan Görgöz, bir süre önce açıkladığı yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın net açıklama yapmak yerine ‘Bizimde bildiğimiz şeyler var’ diyerek kendisini üstü kapalı tehdit etmekle yetindiğini söyledi. Amaçlarının kimseyi karalamak deşifre etmek olmadığını belirten Görgöz, “Bir süre önce imar uygulamaları ve otopark ihalesi ile ilgili yolsuzluk dosyalarını kamuoyuyla paylaşmıştım. O zaman da açık açık belirttim. Yine söylüyorum; bizim amacımız o belgelerde adı geçenleri ifşa etmek değildir. O belgelerde dikkat edilmesi gereken en önemli konu, işlerin ne tür ilişkilerle yapıldığının bilinmesidir. Siz, yetkili organlarınız, meclis üyeleriniz ve bazı çalışanlarınızla, yapılacak işleri farklı bir yapıda uygulama ortamı oluşturursanız, işi alacak kişi veya kuruluşları o yöne yönlendirmiş olursunuz. Önemli olan işi yapma tarzınız ve ulaştırdığınız uygulama alanıdır.” dedi.

Ülkede temiz siyaset yapılmasını, yetki verilen yönetimlerin saydam olmasını istediklerini ifade eden Görgöz, “Tarafımıza bazı dosya ve belgeler ulaştırılmış. Bu işin aslı nedir, ne değildir öğrenmek için dosyalardaki bilgileri aktardık. Ancak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gazetecilerin sorusu üzerine verdiği cevapta bir telaş sezdim. Olayların nasıl geliştiğine ilişkin net bir açıklama yok. Deniyor ki ‘Hacı Abi, iki firma arasındaki gerginlik nedeniyle araya girdi’. Peki ‘80 lira gönder’, ‘Kimseye söyleme’ gibi Tape’ler neyi anlatıyor? Bilirkişi raporları var, belgeler var, onları neden yok sayıyorsunuz? Açıklayın o zaman.” diye konuştu.

Görgöz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, malum konularla ile ilgili daha net bir açıklama yapmak yerine, kendisini suçlayıcı ve töhmet altında bırakan bir söylem içine girdiğini gördüğünü söyledi. Görgöz, şöyle devam etti: “Bir yolsuzluk iddiasını cevaplarken ‘Bizim de bildiklerimiz var’ gibi cümleler sarf edilmesi, yolsuzluğun üstünü örtme girişimidir. Bizim kimseye veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur. Hayatımız boyunca yaptıklarımızın hep arkasında durduk, arkasındayız. Ancak 2009’dan bu yana belediye ile ilgili gündeme gelen yolsuzluk ve diğer konularla ilgili iddialar karşısında mevcut yönetim hep susmayı tercih etmiştir. Bu kabullenip, geçiştirmektir. 2009’ dan bu yana kimler hangi sebeplerle işten ayrılmış, ya da görev yeri değiştirilmiştir? Açıklayın.”

    CHP'li Görgöz, bundan sonra kendilerine ulaşan her belgeyi hem kamuoyuna açıklayacaklarını hem de genel merkezimize göndereceklerini belirterek amaçlarının ‘çamur at izi kalsın, birileri zarar görsün’ tarzı siyaset yapmak olmadığını anlattı. CİHAN

Yorumlar