CHP, Alman siyasetindeki Türk milletvekilleriyle bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Berlin Teşkilatı (CHP Bund in Berlin e.V.), Alman Meclisi’ndeki Türk milletvekilleriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Alman siyasetindeki Türk milletvekilleriyle bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Berlin Teşkilatı (CHP Bund in Berlin e.V.), Alman Meclisi’ndeki Türk milletvekilleriyle bir araya geldi. Federal Meclis Parlamentarische Gesellschaft’ta tanışma yemeğine CDU milletvekili Cemile Yusuf, SPD’li milletvekilleri Cansel Kızıltepe ve Gülistan Kaya ile Yeşiller’den Özcan Mutlu katıldı.

CHP’nin bir yıldan beri Avrupa’da teşkilatlandığını söyleyen CHP Berlin Başkanı Ekrem Özdemir, hedeflerinin Avrupa’da en güçlü teşkilat haline gelmek olduğunu ifade etti. 30 Mart’ta Türkiye’de yapılacak yerel seçimlerin Almanya’da ilgiyle takip edildiğini söyleyen Özdemir, “17 Aralık 2013 Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ve öncesindeki Gezi olayları nedeniyle genel seçim algısı oluştu. Çok ciddi iddialar basitçe geçiştirilemez." dedi.

Başkan Özdemir, CHP’nin yeni bir sosyal demokrasi oluşturduğunu, Almanya’daki Türk milletvekilleriyle buradaki Türk vatandaşlarının sorunlarının çözümü için yakın çalışma içinde olmak istediklerini kaydetti. Başkan Yardımcısı Ahmet Tosun da Almanya’da yaşayan 1,2 milyon Türk seçmen olduğunu genel seçimlerde ise Almanya’dan 12 milletvekilinin TBMM’de Almanya’daki Türkleri temsil edeceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar