Çevreciler, Danıştay'ın Alakır'la ilgili kararının uygulanmasını istiyor

Çevreciler, Danıştay tarafından birinci dereceden doğal sit alanı olarak kabul edilen Alakır Vadisi’yle ilgili kara uymayan Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen protesto gösterileri...

Google Haberlere Abone ol
Çevreciler, Danıştay'ın Alakır'la ilgili kararının uygulanmasını istiyor

Çevreciler, Danıştay tarafından birinci dereceden doğal sit alanı olarak kabul edilen Alakır Vadisi’yle ilgili kara uymayan Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen protesto gösterileri sırasında eylemciler, çeşitli aletler kullanarak çıkardıkları seslerle çevredeki vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı. Ayrıca ellerinde farklı renk ve şekillerden oluşan dövizler taşıyarak vadinin koruma alanı olması gerektiği yönünde mesajlar verdi.

Kendilerine 'Alakır Nehri Kardeşliği' adını veren çevrecilere vatandaşlar da destek verdi. Grup adına açıklama yapan Tuğba Pınar Günal, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun üst mahkemenin kararını uygulamamakla suçladı.

Günal, yapımı tamamlanan 4 hidroelektrik santral (HES) ve proje aşamasında olan 4 HES’in tamamlanması durumunda Alakır Vadisi’ndeki bütün canlıların geri dönüşü olmayan bir zarara uğratılacağını söyledi. Alakır Vadisi’yle ilgili üst mahkeme kararının uygulanması için toplanan imzalarında da dikkate alınmadığını ifade eden Günal, yargı kararlarının arkasından dolanıldığını dile getirdi. Günal, vadideki tüm canlılar adına yürüttükleri mücadeleyi, vadi tamamen koruma altına alınıp, doğa düşmanı yatırımlar durduruluncaya kadar kararlılıkla devam ettireceklerini söyledi.

Eylemciler protesto gösterileri sırasında sık sık, “Alakır rant değil, koruma alanı” şeklinde sloganlar attı. Bazı eylemciler ise ellerinde taşıdıklar ilginç yazılarla dikkat çekti. Islık ve düdük çalan grup, çeşitli gösteriler yaparak eylemini sonlandırdı.

CİHAN

Yorumlar