‘Çevre’ konulu bilgi yarışması finaline sayılı günler kaldı

Bursagaz’ın düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda sona gelindi. Bursagaz’ın gençlere çevre bilincini aşılamak amacıyla bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması, 28 Mayıs...

Google Haberlere Abone ol
‘Çevre’ konulu bilgi yarışması finaline sayılı günler kaldı

Bursagaz’ın düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda sona gelindi.

Bursagaz’ın gençlere çevre bilincini aşılamak amacıyla bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması, 28 Mayıs Çarşamba günü Almira Hotel’de düzenlenecek final turu ile sona erecek. Yedi ilçede düzenlenen ilçe elemelerinde büyük mücadele veren ve ilçe birincisi olarak finale katılmaya hak kazanan 7 okul, düzenlenecek finalde dereceye girebilmek için mücadele edecek. Final etabı için ilçelerde yapılan elemeler sonucunda belirlenen Gürsu ilçesinden Yıldız Tekstil Anadolu Lisesi, Yıldırım ilçesinden Emir Sultan Anadolu Lisesi, Mudanya ilçesinden Mudanya İmam Hatip Lisesi, Kestel ilçesinden Çimento Fabrikası Teknik ve Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, Nilüfer ilçesinden Özel Tunçsiper Fen Lisesi, Osmangazi ilçesinden Mustafa Celal Eğretli Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Gemlik ilçesinden Celal Bayar Anadolu Lisesi finalde birinci olmak için yarışacak.

Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilek Kiper, “Bursagaz olarak bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması ile geleceğin mimarı olacak gençlerimize çevresel farkındalık kazandırmayı amaçladık. Bu yarışma çevresel sorunlar, çevrenin insan ve diğer canlılar açısından önemi, temiz bir çevre için yapılması gerekenler etrafında şekillendi.” dedi.

Kiper, yarışmayla gençlerde kalıcı bir davranış biçimi kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, “Bu kalıcı davranış biçimi de geleceğin çevreye duyarlı yetişkinlerinin oluşmasına bir vesile teşkil edecektir. Bu çalışmamız; bugün için değil, geleceğin sorumluluk sahibi bireyleri için yapılmış bir yatırımdır.” diye konuştu.

Kiper, final sonucunda birinci olan okulun öğrencilerine 3 bin TL, 2’nci olan takıma bin 500 TL, 3’üncü olan takıma ise 750 TL ve ilk üç okula yazıcı hediye edileceğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar