Çetenin evinden ölüm listesi çıktı

Nişantaşı'nda kardeşi öldürülen Sedat Şahin'in lideri olduğu çete üyelerinin ev ve işyerlerinden ölüm listesi çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Çetenin evinden ölüm listesi çıktı

Geçtiğimiz cuma İstanbul ve Samsun'da oldukça çok adrese yapılan eşzamanlı baskınlarla yakalanarak etkisiz duruma getirilen ilgeç Şahinüyelerinin ölüm listesi hazırladığı ortaya çıktı.

Basılan ev ve işyerlerinden ailenin hasım şekilde gördükleri Saral ailesi mensuplarına ilişkin fazla aşırı sayıda istihbarat bilgisi ile mekanlarına ilişkin krokiler ele geçirildi.

Şahin ve Sarallar çeteleri arasındaki çatışmalar, uyuşturucu ticaretinden doğan bir anlaşmazlık sonucunda 2004'te Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesiyle başladı. 2004- 2007 içerisinde iki çetenin savaşında 10 şahıs hayatını kaybetti. 7 sene öncelikle yeraltı dünyasındaki ağırlığıyla adlandırılan "Arnavut Sami" lakaplı Sami Hoştan'ın devreye girmesiyle çatışmalar durmuştu. 
 
EVDEN İKİ KALAŞNİKOF ÇIKTI 
 
Ancak barış, Hüseyin Saral'ın yeğeni Yakup Kerem Saral'ın azmettirdiği iddia edilen saldırıyla yine bozuldu. 24 Aralık 2014'te Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, koruması Ferdi Topal'la ortak Nişantaşı'nda uğradığı saldırıda hayatını kaybetti. Cenazelerden sonra harekete geçen Şahin çetesi liste hazırlayıp öldürülecek insanların ev ve işyerlerine ilişkin krokileri çıkardı. Saral ailesine mensup 20'ye yakın şahıs meselesi için istihbarat raporu hazırlayan çete, geçen cuma günü harekete geçmek üzere iken İstanbul polisine takıldı. İstanbul polisi, cep telefonu kullanmayan ve adamlarıyla irtibatı kuryeler aracığıyla kurduğu saptama edilen Sedat Şahin'i oğlu Erkan Şahin ve kardeşi Nihat Şahin üstünden takibe alıp düğmeye bastı. Ele geçirilen ölüm listesinde Saral çetesinin önderi Burhanettin Saral'ın abisi Alaattin Saral ile İstanbulspor Kulüp Başkanı Ömer Sarıalioğlu'nun da olduğu öğrenildi. Basılan adreslerde, hücum bilgilerinin olduğu dosyaların yanı dizi 2 kalaşnikof ile, 1'i Glock marka suikast silahı olmak üzere fazla aşırı sayıda silah ve mermi ele geçirildi. Çete üyelerinden bir bölümü savcılık kararıyla emniyetten hür bırakılırken, 11'i adliyeye sevk edildi. Sedat Şahin ise halen aranıyor. (Sabah)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar