Celal Sönmez Otelcilik öğrencileri Hollanda’da staj yaptı

Bursa Celal Sönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi (OTML) öğrencileri, hazırlanan Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Hollanda’ya gitti.

Google Haberlere Abone ol
Celal Sönmez Otelcilik öğrencileri Hollanda’da staj yaptı

Bursa Celal Sönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi (OTML) öğrencileri, hazırlanan Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Hollanda’ya gitti. Kafilede yer alan 14 öğrenci, 2 haftalık çalışmada yiyecek içecek üretimi ve servisi konusunda staj yapma fırsatı elde etti.

'Usta Eller Sağlıklı Yemekler' (Master Hands Healthy Meals) adlı projenin ortağı olan Celal Sönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri proje kapsamında Hollanda’ya gitti. Okulun öğrencileri 2 haftalık proje çalışmaları çerçevesinde Amsterdam Zaandam şehrinde bulunan, gıda ürünleri imalatı yapan ev sahibi ortak Lust Clinair Genieten’de sütlü tatlıların yapımı ile ilgili eğitim aldı. Öğretmen ve öğrenciler ayrıca tedarik, muhafaza, bekletme işlemlerini kapsayan soğuk zincir işleyişi, ürün haline gelen mamullerin sunulması ve servisi konusunda da bilgi ve tecrübeler edindi.

Proje çalışmalarına katılan ve yabancı dil konuşma becerilerini artıran öğrenciler aynı zamanda farklı kültürleri tanıma, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirme fırsatı buldu. Kentin çeşitli bölgelerini de gezen öğrenciler taraftarı oldukları Bursaspor atkısını Hollanda sokaklarında dalgalandırdı.

Bütçesi 80 bin Euro olan projenin koordinatörlüğü, Kırşehir Fatma Muzaffer Mermer Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından yapılıyor. Proje, AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından 2 bin 293 başvuru arasından desteklenmeye değer bulunan 348 proje arasında yer alıyor. 42 öğrencinin yer aldığı projede 6 öğretmen de refakatçi olarak görev yapıyor.
CİHAN

Yorumlar