Bursa’da 1 Mayıs kutlamalarında arama gerginliği

Bursa'da, 1 Mayıs kutlamalarına katılan gruplar ile polisler arasında üst arama sebebiyle gerginlik yaşandı. Türk-İş, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı sendikalar ile...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da 1 Mayıs kutlamalarında arama gerginliği

Bursa'da, 1 Mayıs kutlamalarına katılan gruplar ile polisler arasında üst arama sebebiyle gerginlik yaşandı.

Türk-İş, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı sendikalar ile Türk Tabipleri Birliği'nin öncülüğünde düzenlenen kutlamalarda polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Kentin değişik yerlerinden toplanan gruplar kutlamaların yapılacağı Kent Meydanına yürüyerek geldi. Alana girişlerde bazı gruplar ile polisler arasında yer yer üst araması sebebiyle arbede yaşandı. Grupların toplu şekilde arama noktalarında ki kapılara yüklenmesi sonrasında arama yapılmadan içeri alındı. Arbede sırasında bazı grup üyelerinin ellerindeki pankart sopaları ile polislere vurduğu görüldü. Bazı vatandaşlar ise bu arbede sırasında yerlerde sürüklendi.

Halkevleri'nin öncülük ettiği bir grup Atatürk Heykeli önünde toplanıp İnönü, Cumhuriyet ve Altıparmak caddelerinde yürüdükten sonra Atatürk Stadyum’u önünde diğer gruplara dahil oldu. Kadın erkek, genç yaşlı binlerce kişi, zaman zaman etkili olan sağanak yağmura rağmen Atatürk Stadyum’u önünden yürüyerek Kent Meydanı’nda toplandı. Kutlamaya katılan gruplar “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atarak hükümete yüklendi.

ÖNCE BİR MAYIS SONRA SÜTAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK

Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi öncülüğünde Fomara Meydanında toplanan bir grup ise önce burada 1 Mayıs’ı kutladı. Ardından otobüslerle Karacabey’de bulunan Sütaş fabrikasında devam eden işçi grevine desteğe gitti.

CİHAN

Yorumlar