Bursa bıçağının sanatkârları ödüllendirildi

Bursa bıçağının yeniden dünyanın gündemine gelmesi hedefiyle 4.’sü düzenlenen ‘Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması’ ödülleri sahiplerini buldu.Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmanın ödül törenine Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Bursa bıçağının sanatkârları ödüllendirildi

Bursa bıçağının yeniden dünyanın gündemine gelmesi hedefiyle 4.’sü düzenlenen ‘Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması’ ödülleri sahiplerini buldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmanın ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Bursa’da bıçakçılığın 700 yıllık tarihinin olduğunu söyleyen Başkan Altepe, "Bursa’da bıçakçılık bugün hala usta-çırak geleneği ile serüvenini sürdüren nadir el sanatlarındandır. Bursa, bıçakçılığın da merkezidir. Bıçakçılıkla ilgili bir çalışmaya nerede rastlarsanız rastlayın, mutlaka Bursa ile bir bağlantısı olduğunu görürsünüz." dedi. Bıçakçılar Derneği Başkanı Mülazım Gülşen de Altepe’ye kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bıçak sanatına gönül veren Mustafa Güler, Fethi Adliğ, Necati Zorluoğlu, Sezai Gündoğdu, Yunus Özkaynak, Mülazım Gülşen, Metin Altepe, Yusuf Karagülmez ve Nazmi Türkileri’ye ‘Ustalara Saygı’ plaketleri, jüri üyelerine teşekkür plaketleri ile yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve plaketleri verildi.

‘4. Bursa Bıçak Tasarım Yarışması’na katılan eserler, mutfak ve kasap bıçağı, kılıç, hançer ve av bıçağı, çakı, testere ve döner-pastırma-börek bıçağı setleri olarak 6 kategoride değerlendirildi. 99 sanatkarın 235 ürünle başvuruda bulunduğu yarışmada, her kategoride birincilere 7 bin TL, ikincilere 5 bin TL ve üçüncülere 3 bin TL ve mansiyon alanlara 1500 TL olmak üzere toplam 100 bin TL ödül verildi.

Yarışmanın jüri üyeleri bıçak ustası Mehmet Vehbi Akçora, bıçak koleksiyoner ve araştırmacısı Ömer Kurmuş ve tasarım ustası Zafer Karazeybek’in titiz değerlendirmeleri sonucunda, mutfak ve kasap bıçağı seti kategorisinde Erdoğan Güder birinci; Talha Kenan Acar ikinci, Vedat Şengüzel üçüncü oldu ve Rıdvan Beşkardeş de mansiyon kazandı. Kılıç seti kategorisinde Tamer Balaban birinci, Turgut Aydemir ikinci, Muharrem Fazliç üçüncü oldu ve Sezgin Demirtaş mansiyon kazandı. Hançer ve av bıçağı seti kategorisinde Orhan Sanğa birinci, Yılmaz Apaydın ikinci, Fatih Güven üçüncü ve Güngör Gökgöl mansiyon ödülünü aldı. Çakı seti kategorisinde Zaim Demirtaş birinci, Mesut Demirtaş ikinci, Recep Cosun üçüncü ve Refik Demirtaş ise mansiyon ödülü aldı. Testere seti kategorisinde Kazım Güven birinci, Talat Fındıközü ikinci, Kenan Gültekin üçüncü ve Ahmet Kaba mansiyon ödülü alırken; döner-pastırma-börek bıçağı seti kategorisinde de Saffet Keremsoy birinci, Maksut Aydemir ikinci, Tolga Ündeğerli üçüncü oldu, Recep Sultansu ise mansiyon ödülünün sahibi oldu. CİHAN

Yorumlar