Burdurlu üretici süt analizini artık MAKÜ'de yaptıracak

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MKÜ) ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan 'Süt Analiz Protokolü' ile birliğin üyelerine ait kayıtlı ineklerin sütlerindeki yağ, protein, somatik hücre, donma noktası ve laktoz tayini Merkez Laboratu.

Google Haberlere Abone ol
Burdurlu üretici süt analizini artık MAKÜ'de yaptıracak

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MKÜ) ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan 'Süt Analiz Protokolü' ile birliğin üyelerine ait kayıtlı ineklerin sütlerindeki yağ, protein, somatik hücre, donma noktası ve laktoz tayini Merkez Laboratuvarı'nda yapılacak.

MAKÜ Merkez Laboratuvarı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, uygun şartlarda Merkez Laboratuvarı’na getirilen süt numunelerinde yağ, protein, somatik hücre, donma noktası ve laktoz tayininin yapılması, süt analiz sonuçlarının en geç 24 saat içinde elektronik ortamda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne gönderilmesi gibi çalışmaları kapsayan protokol, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan tarafından imzaladı.

İmza töreni öncesinde konuşan Rektör Saatcı, “Kurulduğu günden beri Merkez Laboratuvarımız bir takım hedeflere ulaşmayı arzu ediyor. Laboratuvarımızda hem hocalarımızın proje ve makale üretmesine yönelik bilimsel çalışmalarda destek olmak ve hem de şehrimizde ön planda yer alan hayvancılıkta süt analizinin yapılması konusunda hedefler belirleyerek bugün bu aşamaya geldik.” dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan ise “Süt analizleri 3 aylık periyotlar halinde yapılmaktadır. Daha önce diğer illerde yapılan bu analizlerin artık MAKÜ Merkez Laboratuvarımızda yapılacak olması da işlerimizi daha da kolaylaştıracak, tamamen ilimizin imkânları kullanılarak hayvan ıslahına katkı yapılmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından 'Süt Analiz Protokolü' imzalandı. İmza töreni düzenlenen kokteyl ile son buldu. CİHAN

Yorumlar