Bu kez memur adayları maraton koştu, ehliyetle sınava giremedi

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (2014-KPSS Lisans) ilk oturumu başladı. Sınava geç kalanlar yine maraton koşularını aratmayacak görüntülere sebep oldu. Bir yıldır dershaneye giderek...

Google Haberlere Abone ol
Bu kez memur adayları maraton koştu, ehliyetle sınava giremedi

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (2014-KPSS Lisans) ilk oturumu başladı. Sınava geç kalanlar yine maraton koşularını aratmayacak görüntülere sebep oldu. Bir yıldır dershaneye giderek sınava hazırlanan Ali Özcan isimli memur adayı ise nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle sınava alınmadı. Öfkelenen genç, sınava giriş belgesini okul önünde yırtarken, "Ben bu ehliyeti, marketten, kasaptan, simitçiden almadım." dedi.

Memur adayları KPSS heyecanı yaşadı. Gençler, sınavda ter dökerken veliler de okul bahçelerinde dua etti. Bazı veliler ise çocuklarının sınavının başarılı geçmesi amacıyal Kur'an-ı Kerim okudu. Sınav sebebiyle Bursa'da trafikte yoğunluk yaşanırken geç kalan öğrenciler, kısa bir maraton koşmak zorunda kaldı. Bursa’nın Osmangazi ilçesinde de sınava geç kalan memur adayları koşmak zorunda kaldı. Adres bulamayanlar ise görevli trafik polislerinden yardım aldı.

EHLİYETLE SINAVA ALINMADI

Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra bir yıl boyunca dershaneye giderek KPSS’ye hazırlanan Ali Özcan, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde sürücü belgesiyle sınava alınmadı. Görevlilerin ‘Nüfus cüzdanını getirmelisin’ cevabı karşısında şoka giren Özcan, öfkelenince sınava giriş belgesini yırtarak okul önüne attı. Yaşadıklarını gazetecilerle paylaşan Ali Özcan şunları kaydetti: "İçeriye giremeyince giriş belgemi yırtıp, attım. Nüfus cüzdanım yerine ehliyet belgemle geldiğim için geçersiz olduğunu söylediler. Bunu bilmiyordum, benim hatam olabilir ama sonucu bu kadar ağır olmayabilir. Bir yıldır emek vereceğim, dershaneye gideceğim, hazırlanacağım ve sınava almayacaklar. Benim evim, okula iki saat mesafede. Nüfus cüzdanımı almaya gitsem, geldiğimde sınav bitmiş olacak. Ehliyeti nereden aldım? Kasaptan almadım, marketten almadım, bu devletin bana vermiş olduğu bir belge. Devletin bana verdiği bu ülkede geçerli olan bir belge. Üzerinde TC kimlik numaram yazıyor, belgedeki resme bakabilirsiniz benim, bu da benim. Bir yılım boşa gitmiş, yazık değil mi? Benden başka aynı durumda olan var mı, bilmiyorum. Giriş belgemde ki resim de benim, sinirlendim ve belgemi yırttım. Belgede nüfus cüzdanıyla sınava girebileceğim yazıyor olabilir, dikkatsizliğim olabilir, okumamış olabilir ama sonuçta marketten alınan bir belge değil. Her yerde geçerli olan bir belge nüfus cüzdanın yoksa ehliyetini gösterirsin."

Konuyu yargıya taşıyıp taşımayacağı sorulan Ali Özcan, "Evime gidip yatacağım. İşim var çalışıyorum normal hayatıma devam edeceğim. Anahtarı da içeriye almayacaklardı. Anahtarla ne yapabilirim? Bununla insan mı öldürürüm, kopya mı çekerim?" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar