Boşnak korusu Çanakkale şehitleri için söyledi

Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Çanakkale şehitleri için düzenlenen anma programına ev sahipliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Boşnak korusu Çanakkale şehitleri için söyledi

Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Çanakkale şehitleri için düzenlenen anma programına ev sahipliği yaptı. Boşnak İlahi Korosu eşliğinde, dualarla yâd edilen şehitleri anma törenine CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

    Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Araştırma Görevlisi Halil Ersin Avcı’nın Çanakkale’de savaş zamanında yaşanılan hikayeleri anlatmasıyla salonda duygusal anlar yaşandı. Anma töreninde plaket almak üzere sahneye davet edilen Yavaş, “Çanakkale Destanı bize, hiçbir makama güvenmememizi bir tek Allah makamına inanmamız gerektiğini öğretmiştir. Çanakkale’yi anlamak ve anmak sadece 18 Mart günü törenler düzenlemek, anıtlar dikmek, peyzaj düzenlemeleri yapmaktan ibaret değildir ve olmamalıdır da. Dedelerimizin kanları ve canları pahasına savundukları bu vatana layık evlatlar olmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Rahmetli Boşnak Cumhurbaşkanı Alija İzzetbegoviç’in de söylediği gibi, ‘Ölmeye hazır olan insanlar, ölmeye hazır olmayan insanlara karşı galip gelirler.’ Koşarak ölüme giden atalarımızın evlatları olarak bugün bizlere bu aziz vatan için yılmadan çalışmak düşüyor.” diye konuştu.

    “ZAFERİ ANLAMA ZAMANI”

    Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Araştırma Görevlisi Halil Ersin Avcı’nın, Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan gerçek olayları anlatmasıyla salonda duygusal anlar yaşandı. Avcı salondaki konuklardan çocuklarını Çanakkale’ye götürmelerini isteyip toprağa ellerini değdiklerinde atalarını hissedeceklerini söyledi. Avcı’ya plaketlerini vermek için sahneye davet edilen Yaşar ise anlatılan anılardan oldukça etkilendiğini belirterek, “Zaferi anma değil, anlama zamanıdır. Allah bu memlekete bir daha Kurtuluş, Çanakkale Savaşı göstermesin. Farklılıklarımız olsa da kardeşliğimizi korumalıyız. Bu ülke hepimize yetecek kadar büyük.” dedi. CİHAN

Yorumlar