BOSB Tekstil Kümesi Amerika pazarında

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Tekstil Kümesi’nde yer alan Adoksan, Harput Tekstil, Ja-Ge, Korteks, Gülcemal, Reisoğlu İplik, Savcan, Safran’ın yetkilileri, Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE Programı kapsamındaki desteği ile ABD’de çeşitli temaslarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
BOSB Tekstil Kümesi Amerika pazarında

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Tekstil Kümesi’nde yer alan Adoksan, Harput Tekstil, Ja-Ge, Korteks, Gülcemal, Reisoğlu İplik, Savcan, Safran’ın yetkilileri, Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE Programı kapsamındaki desteği ile ABD’de çeşitli temaslarda bulundu.

    Heyette, Bursa OSB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Yiğit ve Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Özenalp ile Ekonomi Bakanlığı IG Uzman Yardımcısı İrem Konuk da yer aldı. Bursalı tekstilciler, New York ve Washington’da hazır giyim, iplik ve kumaş ithalatçıları, ev tekstili firmaları ve tasarımcılar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirip, Amerika Birleşik Devletleri Tekstil Sanayi Derneği ve Amerikan Türk Konseyi ile toplantılar yaptı.

    Bursa heyetinin ilk durağı New York oldu. Bursalı tekstil firmalarının yetkilileri burada Amerikalı alıcılarla buluştu, New York Türk Tekstil İkili Görüşmeleri ve Konferansı’na katıldı. Konferansta konuşan Bursa OSB Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Özenalp, Bursa sanayisi ile Türkiye ve ABD arasında çalışmaları başlatılan Serbest Ticaret Anlaşmaları (STA ) hakkında bilgi verdi. Konferansta, tekstil sektöründeki deneyimli isimlerden New York Fashion Institute Dekanı Steven Frumkin, Stella Forcing şirketinin sahibi Aydın Çubukçu ile Blackspade US Başkanı Aydın Karavelioğlu da Türk tekstilcilere, Amerika tekstil pazarı hakkında bilgi aktardı.

    New York Konsolosluğu’nda New York Ticaret Ateşesi Mustafa Ali Yurdupak’ı ziyaret eden heyet, 'ABD’de ticaret' konulu bir brifing aldı. Heyet ayrıca, New York’ta özellikle tekstil sektöründeki toptan ve perakende ticaretin kalbinin attığı ev tekstilinde “Textile Building” ve modada “Garment District”e giderek fiyatlandırma, satış kanalları ürün çeşitliliği ve tüketici tercihlerini yerinde inceleme fırsatı buldu.

    BOSB Tekstil Kümesi üyeleri New York’un ardından Washington’a geçti. Washington Ticaret Müşaviri Onur Bülbül, kendisini ziyaret eden heyete, Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefine ulaşmasının ancak Amerikan pazarında var olmasından geçtiğini söyledi.

    Bursa heyeti Washington’daki temasları sırasında, 1989’da Tekstil ve Giyim İthalatçıları Derneği olarak kurulan ve dünya çapında iş yapan tüm tekstil, giyim, marka, perakende, ithalatçıları ve toptancılarını bir araya getiren Amerika Birleşik Devletleri Tekstil Sanayi Derneği yetkilileri ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, USFIA ile birlikte Amerika’da yapılacak yeni etkinliklerin planlanması ve üst düzey perakende zincirleri, toptancı-ithalatçılar ve markalarla bir araya gelme konuları ele alındı.

    Heyet, son olarak eski Ankara Büyükelçisi Richard L. Armitage’yi ziyaret etti. Armitage de Türkiye’nin tekstil konusunda Amerika’yı ihmal ettiğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar