Bodrum'da sağlık çalışanları basın açıklaması yaptı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da sağlık çalışanları basın açıklaması yaptı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Belediye Meydanın’da toplanan yaklaşık 20 kişi, Sağlık Bakanlığı ve hükümeti eleştirdi.

SES Bodrum Temsilcisi Dt. Canan Yılmazvarlık, yaptığı konuşmada, "Katil var, hırsız var, sağlık yok. Her yer hırsızlık, her yer yolsuzluk, rüşvet, her yerde çürüme kokusu. Polisin kafasından vurarak öldürdüğü 14 yaşında bir çocuğumuzun acısı sardı yüreğimizi. Yasını tutmak, gönlünce ağlamak isteyen insanlara dahi izin verilmiyor. Acısını yaşamak isteyen insanların kafası kırılıyor, gözü çıkarılıyor, onlara hakaret ediliyor. Bugün Tıp Bayramı'ymış öyle mi? Tıp mı bıraktınız, sağlık mı bıraktınız? Hangi derdimizden söz edelim? İnci dişleriyle bir çocuk, gözümüzün önünde kafasından vurulu, eriyip giderken ağız diş sağlığından nasıl söz edebiliriz ki?” dedi. Göstericilere ilk yardım hizmeti verdikleri için suçlandıklarını iddia eden Yılmazvarlık, konuşmasına şöyle devam etti: “Gaz odasına dönmüş kentlere, TOMA’ya, Akrep’e, plastik mermiye, kimyasal gazlara, her türlü polis şiddetine karşı çıkıyoruz. Sağlık hizmeti almak herkesin, göstericilerin de hakkıdır diyoruz. Göstericilere ilk yardım hizmeti verdiğimiz için suçlanıyoruz. Mesleğinin gereğini yerine getiren sağlık çalışanlarını hapse atacak, altından kalkamayacağı para cezaları verecek yasalar çıkarıyorlar. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan umutluyduk, taleplerimizi anlatmaya çalışmıştık. Şimdi artık yeni değil. Gözünün önünde tüm dünyanın tepkisini çeken polis şiddeti yaşanırken, insanların kafası kırılıp gözü çıkarılırken, çocuklar ölürken 'Durun.' dememiştir. 'Bu polis şiddeti kabul edilemez.' diyememiştir. Ne mi yapmıştır? Hekimlere ve tabip odalarına soruşturmalar açmış, sağlık çalışanlarını hapse atacak yasalar çıkarmıştır. Böylesi bir ortamda sağlıktan söz edilemez.”

Basın açıklamasına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve CHP İlçe Başkanı Recai Seymen de katıldı. Yaklaşık yarım saat süren açıklama, olaysız şekilde sona erdi. CİHAN

Yorumlar