Bitlis’te süne ile mücadele çalışmaları yapılıyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde hububat ekim alanlarında görülen ve her yıl ürün kaybı ve kalite düşüklüğüne sebebiyet veren süne zararlısına karşı çalışmalar başlatıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te süne ile mücadele çalışmaları yapılıyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde hububat ekim alanlarında görülen ve her yıl ürün kaybı ve kalite düşüklüğüne sebebiyet veren süne zararlısına karşı çalışmalar başlatıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar neticesinde Süne zararlısının ilçeye bağlı Aygır Gölü köyü ve Yıldız köyünün bazı tarlalarında zarar eşiğine ulaştığı tespit edildi. Tespit edilen alanlarda tarım ekipleri tarafından ilaçlama çalışmalarına başlandı. İlaçlama çalışmaları epidemi oluşan tarlalarda hasat başlayıncaya kadar devam edecek.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bayram Baran, süne ile mücadelede ilaçlanacak alanların tespiti için teknik ekiplerce çalışma yapıldığı belirtildi. Bitlis’te yapılan hububat tarımının en önemli sorunlarından olan süneye karşı ilaçlı mücadelenin hummalı şekilde devam ettiğini kaydeden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Baran, "İlkbahar aylarında süne kışlak alanlarında yapılan kışlak sayımları ve hububat alanlarına yapılan göçler takip edildi. Yapılan bu çalışmalar sonucu sünenin ilaçlama eşiğine ulaştığı görüldüğü Adilcevaz ilçesine bağlı Aygır Gölü Köyü ve Yıldız köyünün bazı hububat tarlalarının ilaçlanması için muhtarlara ve çiftçilere çiftçi mektubu ve SMS atılarak konu ile ilgili bilgilendirdik. Ayrıca bölge çiftçilerine süne zararlısının görüldüğü ve zarar eşiğine gelinmiş olan köylerde köy muhtarlarımızın zaman geçirilmeksizin ilaçlamaya başlamaları için üreticilerimizi uyarmaları gerekmektedir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar