Bitlis’te kaybedeni olmayan yarışmanın finali yapıldı

Peygamber Yolu Derneği ve Bitlis Din Gönüllüleri Derneği tarafından Bitlis’te yapılan “Herkes O’nu okuyor” sınavının ödül töreni ve finali programı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te kaybedeni olmayan yarışmanın finali yapıldı

Peygamber Yolu Derneği ve Bitlis Din Gönüllüleri Derneği tarafından Bitlis’te yapılan “Herkes O’nu okuyor” sınavının ödül töreni ve finali programı yapıldı.
Bitlis Özel Selahaddin Eyyübi Koleji Spor Salonunda düzenlenen programa büyük katılım sağlandı. Programda ayrıca 3 kategoride yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.
Kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Din Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Akçiçek, il genelinde yapılan yarışmaya 7 bin 500 başvurunun olduğunu söyledi.
Yarışmanın sadece bir araç olduğunu asıl meselenin Peygamber Efendimizin (sas) hayatını anlamak ve anlatmak olduğunu kaydeden Akçiçek, yapılan sınavla bun hedefin gerçekleştiğini ifade etti.
Sınavın yetişkinler, orta okul ve lise kategorileri olmak üzere 3 ayrı kategoride yapıldığını açıklayan Akçiçek, Kuran’ı Kerim’in ilk ayeti olan “oku” ilahi emrinden yola çıkarak dünya genelinde düzenlenen ve kaybedeni olmayan yarışmayı bizlerde Bitlis’te düzenledik. Zira zaten İslam medeniyetinin vazgeçilmez prensibi okumaktır ve okuduğunu yaşatmaktır. Bize Bitlis Din Gönüllüleri Derneği olarak efendimiz tanıtma ve tanıtma seferberliğine katkıda bulunmak amacıyla Bitlis’te bu etkinliği organize etmeye çalıştık. Sınava katılan katılmayan, sınavın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyoruz. Bizler birey ve toplum olarak peygamberinizin hayatını okumak, okutmak ona dair bilgilenmek ve bilgilendirmekle mükellefiz. Bizlerde bu desturla yola çıkarak bu yarışmayı yaptık. İnşallah yarışmayla birlikte Peygamber Efendimizi (sas) en iyi şekilde tanıdığımıza ve tanıttığımıza inanıyoruz.” Diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Bitlis merkezde gerçekleştirilen sınavda dereceye girenlere umre, laptop, tablet, bisiklet gibi çeşitli hediyeleri verildi.
Hediye dağıtımının ardından ise program İlahi Sanatçıları Gökmen Ürü’nün ilahiler okuması ve Ahmet Boztaş’ın da şiirler okumasıyla devam etti.
Gece geç saatlere kadar devam eden program dualar ve salavatlar okunmasıyla son buldu. Öte yandan yapılan açıklamada, ilçelerde sınava giren öğrencilerin hediyelerinin ise ilçelerde düzenlenecek olan programlarla dağıtılacağı duyuruldu.
CİHAN

Yorumlar