Binlerce öğrenci Yıldırımhanlı olabilmek için ter döktü

Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları’nın Mersin merkez ve ilçelerde bulunan ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği bursluluk sınavlarına rekor başvuru gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Binlerce öğrenci Yıldırımhanlı olabilmek için ter döktü

Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları’nın Mersin merkez ve ilçelerde bulunan ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği bursluluk sınavlarına rekor başvuru gerçekleşti.

Geçen yıl bin 500 başvurunun olduğu sınava, bu yıl rekor bir katılımla 8 bin 500 öğrenci müracaat etti. Yıldırımhan Eğitim Kurumları’nın Mersin merkez, Tarsus, Erdemli, Anamur, Silifke ve Mut ilçelerinde bulunan İlkokul 4, Ortaokul 5.6.7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik Bursluluk Sınavı gerçekleştirildi. Geçen yıl bin 500 kişinin katıldığı sınava bu yıl yaklaşık 8 bin 500 öğrenci başvuru yaptı. Rekor katılımın olduğu sınavda öğrenciler Yıldırımhan Okullarına girebilmek için ter döktü. Yıldırımhan Eğitim Kurumları bünyesindeki 6 okulda yapılan sınavlarda, öğrencilerin yanısıra velilerin de en az onlar kadar heyecanlı olması dikkat çekti.

Özel Yıldırımhan Ali Yükselgüngör Ortaokulu Müdürü Ahmet Özel, gelecek yıl içerisinde burslu okutacakları öğrencileri belirlemek için yaptıkları sınava bekledikleri düzeyde bir katılım gerçekleştiğini belirtti. Velilerin göstermiş olduğu ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden Özer, "Bizler de onlara en güzel şekilde ev sahipliği yapmaya ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bu sene de Mersin halkının kurumlarımıza olan teveccühü bizleri hep memnun etmiştir. Bizler de Mersin için eğitim adına çok fazla yapacağımız şeylerin olduğunun farkındayız. Elimizden gelenin fazlasını göstererek eğitim öğretim çıtasını en yukarılara çıkarmaya ve çok yönlü olarak öğrencilerimizi yetiştirmeye gayret edeceğiz." diye konuştu.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Caner Sarıtepe’de 22 yıl önce 'mutlu bir gelecek için' parolasıyla yola çıktıklarını ifade ederek Yıldırımhan Eğitim Kurumları’nın geleceğe güvenle ilerlemekte ve ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettiği her türlü başarı ile Mersin'in gururu olmaya devam ettiğini söyledi.

"Yapılan bu sınavlarda göstermektedir ki Mersin halkının kurumlarımıza olan güveni gün geçtikçe artmakta ve bu durumda tüm çalışanlarımızla beraber bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir" diyen Sarıtepe, "Güzel bir nesil yetiştirme adına bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz.
Ben tüm kurumlarımız adına ilçelerimizle beraber Mersin halkına gösterdikleri bu teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyor, vazifemizin şuurunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar