Bingöl'de 'Kadın Akademisi' başladı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen "Kadın Akademisi" projesi başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl'de 'Kadın Akademisi' başladı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen "Kadın Akademisi" projesi başladı. Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen ilk akademi toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feyza Başak Koç, Kadın Girişimciler Doğu Anadolu Bölge Başkanı Nurhan Tekhoca, İnsani Değerler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Serpil Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Koç, ''Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptığımız araştırmada, kadınlarda en büyük sorunun eğitimsizlik olduğunu tespit ettik. Kadınların sadece girişimcilik alanında değil, her alanda bilgiye erişiminin kısıtlı olduğunu gördük. Kalkınmanın sadece iktisadi olmayacağı, sosyal kalkınmanın en az iktisadi kadar önemli olduğu gerçeğiyle yola çıkarak, hem kadınlarımızın sosyal ve kültürel yaşamda hayata tutunmalarını kolaylaştırmak hem de ailenin temel yapısını güçlendirmeye yardımcı olarak sağlıklı nesiller yetiştirme bilincine ulaşmalarını sağlamak amacıyla ailenin kadın üyelerine eşler arası iletişim, çocuk ve ergen psikolojisi, insani değerlerimiz, çocuklarda madde bağımlılığı ve suça teşvikin önlenmesi, aile bütünlüğünde kadının rolü gibi konularda eğitim vererek bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz.'' dedi. Projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını ve herhangi bir finans desteği olmadığını belirten Koç, ''Her ay farklı bir mahallede düzenlenecek olan eğitim toplantılarımızla toplam 2 bin 500 kadına ulaşmayı hedefliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra slayt gösterisiyle eğitime başlandı. Sonunda da katılımcılara sertifika dağıtıldı. Ayrıca katılımcılar arasında yapılan çekilişle bir kişiye cumhuriyet altını hediye edildi. CİHAN

Yorumlar