Belediye Başkanı Tekin'in hemşehrisine ceza yazan komiserin tayini çıktı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin’in ‘ceza yazma seni sürdürürüm’ dediği ileri sürülen Emirdağ Bölge Trafik İstasyonu Amiri Ali Bozdemir’in tayininin Dinar ilçesine çıkartıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Tekin'in hemşehrisine ceza yazan komiserin tayini çıktı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin’in ‘ceza yazma seni sürdürürüm’ dediği ileri sürülen Emirdağ Bölge Trafik İstasyonu Amiri Ali Bozdemir’in tayininin Dinar ilçesine çıkartıldığı iddia edildi.

Emirdağ Bölge Trafik İstasyonu Amiri Komiser Ali Bozdemir, AK Parti'li Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin’in kendisine hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa şikayetçi oldu. Savcılığın dava açmasının ardından ilk duruşma geçtiğimiz gün yapıldı. Mahkemede ifade veren Bozdemir, "Ekim 2013’de gündemin yoğun olduğu bir gün ek tedbirler aldık. Bir tane traktör gördük. Bunun ana yola çıkıp kazaya sebebiyet vermemesi konusunda uyarmak istedik. Ancak, bizi dinlemedi ve hızla kaçtı. Gömüye kaçtı bizden arkasından gittik. Evraklarını kontrol ettik ehliyet, sigorta eksikliği ve dur ihtarına uymadığından işlem yapmak istedik. Hatta evraklarının evde olduğunu söyledik ekip arabasıyla gönderdim. Ancak, evraklar çıkmadı. Bu arada traktör sürücüsü belediye başkanını aramış. Olay yerine geldiğinde ceza yazılmaması konusunda ısrar etti. ‘Aramız bozulur senin göndeririz’ dedi. Ondan sonra ‘Yazmazsan şerefsizsin, seni sürdürmezsem şerefsizim.' dedi.” diye konuştu.

Bozdemir, mahkemede verdiği ifadesinde Belediye Başkanı Tekin’in zaman zaman zengin ve hatırı sayılır kişilere ceza yazılmaması konusunda kendisini aradığını ancak telefonu kapayarak kendisine kulak asmadığını belirtti.

“İDDİALAR DOĞRU DEĞİL”

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tekin, traktörcünün kendisi aradığını doğrulayarak bunun üzerine olay yerine gittiğini kaydetti. Tekin, şunları söyledi: "Gittiğimde polisler ve kalabalık vardı. Bende, 'Sayın komiserim cezayı yazma, gariban tarlasından geliyor, uyar suçu varsa bir daha yapmasın' dedim. Ancak, beni dinlemediler ve cezayı yazdılar."

Daha öncede belediye meclis kararı alarak bölge trafik istasyonu için yer verdiklerini belirten Tekin, "Gömülü vatandaşları kovalasınlar diye mi verdik. Başka bir durum söz konusu değildir. Ne ‘şerefsiz’ kelimesi geçmiştir, ne de emir verme olayı. Kesinlikle böyle bir şey söylemedim. Ben herkesin içinde o kadar polisin içinde hakaret edecek ‘seni sürdürürüm’ diyecek kadar geri zekalı değilim. Bunu işi bilmeyen birisi yapar. Bende o zaman ne yapayım belediyenin adamlarını mı şahit yazdırayım. Tayini de çıktıysa zaten çıkmıştır. 5 yıl Afyonkarahisar’da kalmış, 5 seneden beri de Emirdağı’nda geçmiş 10 sene bir de Dinar’a gitsin bakalım." dedi.

Tekin, davası görülen ilk duruşmaya gitmediğini avukatını görevlendirdiğini belirterek, komiserin tayinin çıktığından da haberi olmadığını kaydetti. 20 yıldır belediye başkanı olduğunu ifade eden bugüne kadar hiçbir memura tehditvari konuşmadığını kaydetti.

Mahkeme, duruşmaya katılmayan Belediye Başkanı Hakkı Tekin’in kolluk gücü zoruyla mahkemeye getirilmesine karar vererek duruşmayı mayıs ayına erteledi.


CİHAN

Yorumlar